Wikipedia:Ugens artikel/Uge 47, 2020

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Annonce fra 1991 der opfordrede fans til at komme og være en del af indspilningen af musikvideoen til "Smells Like Teen Spirit".

"Smells Like Teen Spirit" er en sang komponeret og indspillet af det amerikanske rockband Nirvana. Sangen er første nummer på bandets andet album Nevermind fra 1991, hvorfra den også er førstesingle. Den blev udgivet på DGC Records. Sangen er skrevet af Kurt Cobain, Krist Novoselic og Dave Grohl og er produceret af Butch Vig. Sangen bruger en vers-omkvædsform, hvor hovedriffet, bestående af fire akkorder, bliver brugt i introen og omkvædet for at skabe en skiftevis støjende og dæmpet dynamik.

Den uforudsete succes, som "Smells Like Teen Spirit" fik fra slutningen af 1991, medvirkede til at bringe Nevermind til toppen af hitlisterne i starten af 1992, en begivenhed der er blevet betegnet som det tidspunkt, hvor alternativ rock blev anerkendt som mainstream. "Smells Like Teen Spirit" var Nirvanas største hit og opnåede en sjetteplads på Billboard Hot 100 og var endvidere placeret højt på musikhitlister over hele verden i 1991 og 1992. (Læs mere..)