Wikipedia:Wikimania 2005

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Haus der Jugend i Frankfurt hvor Wikimania foregik

Wikimania 2005 var den første konference om Wikimedia (altså Wikipedia, Wiktionary etc.), der nogensinde er afholdt, og fandt sted 4.8. august 2005 i Frankfurt am Main. Fra den danske Wikipedia deltog Wegge og Twid.

Udviklerdage[rediger kildetekst]

Mediawiki hacking days 2005 var 4 dage inden den egentlige wikimania-konference, hvor en håndfuld udviklere brugte tiden på forskellige fokusområder:

Features
Vi har implementeret en foreløbig håndtering af metadata i udviklingsudgaven af MediaWiki. Der er tale om en simpel implementation med key-value-par, der gør det muligt at tilføje struktureret information om artiklens indhold. Et eksempel kunne for eksempel være metadata for Johan 2. Kasimir Vasa af Polen:
 <meta>
  type=person
  født=16090322
  død=16721222
  erhverv=regent
  nation=polen
  nation=litauen
 </meta>
Administration
Snak frem og tilbage over bordet omkring hvordan vi administrerer de nuværende 83 servere fordelt på 3 lokationer, og hvordan det skal gøres, når vi får 20 nye servere i Yahoos datacenter i Korea.
Oversized wiki
Omkring problemerne med at administrere et stort system. For tiden er der i alt 400 Gb data fordelt på artikler, gamle revisioner og medie-filer (mest billeder).
Exploded wiki
Strategisk snak om fremtiden. Skal vi fortsat have alt indhold samlet i et datacenter, eller skal vi fordele vores indhold på flere databaser i flere forskellige dele af verden.

Selve konferencen[rediger kildetekst]

På førstedagen var der ca. 400 deltagere og 100 journalister og fotografer.

Det meste af tiden var der fire spor, men når der var meget vigtige foredrag, samles alle i den store sal.

Se også[rediger kildetekst]

Presse[rediger kildetekst]