Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/august 2018/Tekniske administratorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikipediajournalen

Tekniske administratorer

Af Sarrus, 14. juli 2018

Wikimedia Foundation (dem, der ejer Wikipedia) har besluttet, at der skal oprettes en brugergruppe, der foreløbig hedder teknisk administrator. Det bliver en brugergrupperettighed, hvis medlemmer får mulighed for at redigere .js- og .css-sider, der påvirker alle skribenter og/eller læsere af (i dette tilfælde) dansk Wikipedia. Det kunne eksempelvis være sider som MediaWiki:Common.js og MediaWiki:Common.css. De vil også få mulighed for at redigere andre brugeres personlige .js- og .css-sider. Dette er muligheder, som administratorer har i skrivende stund, men når brugergruppen teknisk administrator bliver oprettet, fjernes disse muligheder fra administratorernes værktøjskasse. Udover de førnævnte muligheder, kan de desuden i lighed med administratorer redigere alle sider i Mediawiki-navnerummet.

Inden det når dertil, bør vi finde ud af, hvordan vi skal forholde os til dette lokalt på dansk Wikipedia, så vi er klar, når rettigheden kommer. Deltag gerne i debatten på Wikipedia:Landsbybrønden/Teknisk administrator.

Du kan læse mere om dette på m:Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS og m:Technical administrators på meta (på engelsk).

Der er endnu ingen kommentarer, din kan være den første!