Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/januar 2017/Wikimedia søsætter ny wikikode-editor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wikipediajournalen

Wikimedia søsætter ny wikikode-editor

Af InsaneHacker, 16-12-2016
Den nye wikikode-editor
Det nye værktøj er en blanding af wikikode-værktøjet og VisualEditor, og skal gøre det nemmere at redigere wikikoden på artikler.

I den første version af MediaWiki, systemet som Wikipedia kører på, kunne man kun redigere artikler gennem et markup-system kaldet wikikode (wikitext på engelsk). Hvis du nogensinde har redigeret en artikel via fanen "Redigér wikikode" har du anvendt wikikode. Systemet er dog ikke specielt brugervenligt og afskrækkede mange fra at redigere encyklopædien.[1] Derfor begyndte udviklerne af MediaWiki i 2011 at arbejde på et værktøj som ville gøre det muligt at redigere en artikel på samme måde som i f.eks. Microsoft Word hvor man kan se alle de visuelle elementer og ikke behøver at kende til wikikode. I 2013 blev den såkaldte "visuelle editor" aktiveret på alle Wikipedia-versioner. Den er siden blevet videreudviklet og den understøtter nu stort set alle funktionerne tilgængelige via wikikode.

Siden da har en stor del af udviklernes fokus været rettet mod den visuelle editor og wikikode-værktøjet har ikke ændret sig synderligt i lang tid. Nu har MediaWiki-udviklerne lanceret en ny version af wikikode-værktøjet som kombinerer den gamle editor med elementer fra den visuelle editor. Den nye wikikode-editor er dog stadigvæk i test-fasen, så hvis du ønsker at afprøve den skal du aktivere den under dine beta-indstillinger. Hvis du har nogen spørgsmål eller problemer med det nye værktøj kan du skrive til udviklerne på deres feedback-side.

Henvisninger

  1. ^ Sue Gardner holder sin sidste keynote-tale som direktør for Wikimedia-stiftelsen ved meta:Wikimania 2013 i Hong Kong. Tidsstemplet viser en gruppe af brugere der aldrig har redigeret Wikipedia og deres førstehåndsindtryk af wikikode-systemet.