William Dyce

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Madonna af William Dyce.

William Dyce (19. september 1806 i Aberdeen14. februar 1864 i Streatham) var en skotsk maler, fætter til Alexander Dyce.

Dyce blev uddannet på Royal Academy i London og i Rom (hvor han stod nazarenerne, frem for andre Friedrich Overbeck nær), har foruden portrætter malet mange historiebilleder, lidt prærafaelitiske i holdningen, prægede af kunstnerisk kultur, men ikke af en stærk personlighed: Jakob og Rachel og Joas (Hamburgs Kunsthalle), George Herbert i Bemerton, Den gode Hyrde (1859) med flere (adskillige arbejder i Edinburghs og Londons nationalgallerier og andre britiske museer); endvidere store dekorative arbejder og freskomalerier: fresken St Ethelberts dåb (1847) i Parlamentshuset, freskerne i All Saints Church i London og mange andre. Dyces mange, men spredte interesser (han skrev om kunst, musik, magnetisme) synes ha svækket hans kunstneriske kraft.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]