Zero Day

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
zero day
Overblik
Genre Dramafilm,
found footage,
Independent-film Rediger på Wikidata
Instrueret af Ben Coccio
Manuskript af Christopher Coccio og Ben Coccio
Medvirkende Cal Robertson Rediger på Wikidata
Musik af Benji Cossa
Produceret af Ben Coccio Rediger på Wikidata
Distributør Netflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 2003
Oprindelsesland USA
Sprog engelsk
Nomineringer og priser
92 min
Links
på IMDb
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Zero Day er en amerikansk film fra 2003 instrueret af Ben Coccio. Den omhandler et skoleskyderi, og er baseret på massakren på Columbine High School i 1999.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Filmen starter ud med en introduktion af Andre Kriegman og Calvin Gabriel og deres planer om at angribe deres skole. De kalder sig selv "The Army of Two" og deres plan "Zero Day". Andre og Cal holder en videodagbog som dokumentere deres dagligdage og forberedelser op til angrebet. Andre scener er af Andres fødselsdag, hvor man får en introduktion af hans forældre, de tager senere ud til Andres fætter, som har våben, og invitere dem med ud og skyde. Andres far har også adskillige våben gemt væk, men Andre ved hvor nøglen er.

Den 1. maj forbereder de to drenge deres våben i Andres bil. Blandt våbnene er en M1 carabin, 3 pistoler, deriblandt to revolvere, og en 12-gauge pump action shotgun. Resten af scenen ses på overvågningskameraer på skolen. En 911-operatør prøver at få kontakt til Andre via. en død elevs mobiltelefon. Efter et par minutter, beslutter de sig for at tælle til tre, og skyde sig selv i hovedet.

Den sidste scene finder sted den 10. Maj, 9 dage efter skyderiet, hvor en gruppe elever sætter ild til de træ-kors med Andre og Cals navne på, der er blevet sat op til minde for ofrene.

Eksterne Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film