Spring til indhold

Zodiaks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Zodiaks
PseudonymZodiac
OprindelseRiga,
GenreElectronic musik
Space disco
Aktive år1980–1992

Zodiaks (russisk: Зодиа́к, lettisk: Zodiakscd-genudgivelser angivet som Zodiac) var et space discoband, der eksisterede i 1980'erne i Lettiske SSR, en republik i det tidligere Sovjetunionen, og i de tidlige 1990'ere i Letland. Bandet var ekstremt populært i Sovjetunionen, og er blevet krediteret af kritikere som det sovjetiske svar på det franske band Space, der var populære på det tidspunkt.

Zodiaks blev dannet af Jānis Lūsēns mens han studerede komposition ved Letlands Statskonservatorium i Riga. De øvrige fire medlemmer af gruppen studerede på forskellige fakulteter ved samme konservatorium. Gruppens første grammofonplade "Disco Alliance" fra 1980 blev et hit af hidtil ukendte proportioner i hele Sovjetunionen, da et oplag på 20 millioner overgik alle tidligere rekorder for pladeudgivelser, en position der blev holdt i adskillige år.[1]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Zodiaks" (lettisk). Microphone Records. Arkiveret fra originalen 15. september 2008. Hentet 19. december 2011.


MusikgruppeSpire
Denne artikel om en musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi