Bruger:SnowyCinema/Sebu Simonian

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sebu Simonian (født i 1978; armensk: Սեպուհ Սիմոնեան) er en amerikansk sanger, sangskriver, keyboardist, og musikproducer. Han og Ryan Merchant er medlemmer af det amerikanske indiepopband Capital Cities.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Simonian var født i Aleppo, Syrien fra armensk-libanesiske forældre, hvis forfædre overlevede det armenske folkedrab. Hans forældre var fra Beirut, Libanon, men "på grund af en borgerkrig [hans] forældre flygtede og [han] blev født i Syrien." Simonians forældre snart kom tilbage til Libanon, hvor familien boede indtil 1985, og flyttede til USA på grund af borgerkrigen.

Simonian brugte meste af sit barndomsliv i Los Angeles County, Californien. Simonian var en redaktionel assistent af den engelske sektion af den armenske avis Asbarez. Simonian graduerede fra Glendale High School, og senere fra California State University, Northridge, hvor han studerede musik.

Musikkarriere[redigér | rediger kildetekst]

Simonian startede sit første band da han var 15. I 2004, dannede han og Ryan Welker rockbandet Aviatic.

Simonian mødte Ryan Merchant i 2008 gennem Craigslist, mens han blev søgende efter et job som en musikproducer. Duoen begyndte med skrivende sange til reklamer og til andre bands. Simonian og Merchant dannede bandet Capital Cities i 2010.

Personlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Simonians langt skæg har fået bemærkelsesværdig opmærksomhed i medierne.[1] Magasinet Rolling Stone opkaldt sit skæg bedst på den 2014 Coachella Valley Music and Arts Festival, og beskrev det som "frodigt [og] Rasputin-som." Da Simonian blev spurgt, hvorfor han ikke barbere skæg, han svarede, at han er "bare doven," og også sagde, at han ser sig selv som en hipster og en anarkist.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Kategori:Født i 1978 Kategori:Levende personer Kategori:Singer-songwritere fra USA