Brugerdiskussion:87.52.2.102

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, 87.52.2.102![rediger kildetekst]

Velkommen til Wikipedia!
Velkommen til Wikipedia!

Jeg er meget glad for at du har redigeret Wikipedia. Desværre var dine redigeringer ikke helt som de skulle være, hvorfor jeg vil henstille din opmærksomhed på, at indsættelse af ukorrekte informationer, og fjernelse af korrekte informationer, betragtes som hærværk. Måske er der sket en fejl, så derfor får du også den varme velkomst:

Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 5 minutter på at læse denne velkomst, den vil hjælpe dig med at komme i gang, og du vil få at vide hvad du ikke må gøre. Du kan bl.a. gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl.


  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! En stor hjælp er at se dine ændringer inden de bliver gemt, og beskrive dem. Du kan også afprøve ting, som du ikke er så godt inde i i sandkassen.
  • Skriv neutralt. Når du skriver, må du ikke skrive skrive om dig selv, din arbejdsplads, eller andre, som du har et tæt forhold til. Ved at overholde disse regler, vil Wikipedia være meget god at læse for alle parter.
  • Respektér ophavsretten. Kopiér aldrig tekst direkte, medmindre indholdet er helt frit. Hvis der ikke står noget om ophavsret på siden, du kopierer fra, er teksten beskyttet af ophavsret, og kan ikke bruges. I disse tilfælde bliver en omskrivning nødvendig.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Hvis du begår fejl, vil de blive rettet af andre brugere efterhånden. Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og hvordan artikler skal se ud.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. Har du spørgsmål til en artikel, så brug dens diskussionsside. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig helst på vores bedste artikler - de er nemlig et forbillede til nye artikler) og brug nogle af de samme redskaber. Du kan også se ofte stillede spørgsmål, eller besøge hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få hjælp, hvis du har brug for det, her og nu.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider, så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Vil du have mere hjælp, kan du bl.a. se vores hjælpesider og deres forside.

Endnu en gang - velkommen til! Med venlig hilsen Masz () 28. aug 2009, 17:39 (CEST)