Brugerdiskussion:Flue-berit/Arkiv1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Flue-berit! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Pixi Uno 31. jan 2012, 22:57 (CET)

Lige et par tips[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Pelle Hansen 31. jan 2012, 23:23 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Pelle Hansen 31. jan 2012, 23:23 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, --Pixi Uno 2. feb 2012, 01:29 (CET)

Hej Pelle, Tak for velkomsten. Kan du evt. Tilføje billedet fra SAS artiklen som en fil. Dette er ikke muligt på iOS. Billedet findes i artiklen SAS Eurobonus (på engelsk) (Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg gentager. Prøv at bruge lidt tid på at læse og bruge ovenstående tips. --Pixi Uno 5. feb 2012, 22:45 (CET)

Hej. Det er ikke relevant hvor mange fly de andre selskaber i SAS Group har. Det kan nævnes i en artikel om koncernen. Widerøe, Blue1 fly er ikke Scandinavian fly og omvendt. Fly fra Austrian, Swiss etc. er heller ikke Lufthansa fly. Desuden skal du ikke slette indsatte skabeloner. Derimod kan du indsætte en præcis kilde der understøtter de udsagn der bringes i artiklen. Mvh. --Pixi Uno 1. feb 2012, 23:47 (CET)

SAS råder over Widerøes og Blue1's flåde. SAS har option på 14 turboprop fly af Q400 NG til bl.a. Widerøe og estonian air. Herved er dette reellevant.(Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nu skal du ikke rode SAS Group og Scandinavian Airlines sammen. Det kan godt være de har "rådighed" over flyene, men det er stadigvæk et Widerøe-fly... når denne rådighed bliver "udnyttet", sker der vel bare det at selskaberne indbyrdes bytter ruter. Det forskellige flyselskaber er selvstændige i SAS Group. --Pixi Uno 1. feb 2012, 23:59 (CET)


Hej igen,

Der bliver på ingen måde rodet noget sammen. Man må bare som faktum se at det skal beskrives som en helhed. Evt. Kunne inspiration fra Star Alliance hjælpe? (de beskriver samme side af sagen som jeg). Ja - selskaberne er selvstændige, men alligevel må man se det efter fakta: SAS oprettede Blue1 i konkurrence mod Finnair - det er reellevant.(Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du kunne oprette artiklen om SAS Group. Der kan hentes inspiration på den engelske Wikipedia. Det er dem der ejer de forskellige selskaber, ikke Scandinavian. --Pixi Uno 2. feb 2012, 00:11 (CET)

Jeg affinder mig med min redigering. Mvh (Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Cimber fly er ikke ejet af Scandinavian Airlines. Cimber bliver betalt for at stille fly, forsikring, ALT, minus kaptajnen til rådighed. Derfor skal de ikke indgå i SASs ejede flyflåde. PrivateAirs flyflåde er heller ikke spredt ud til Gulf, Lufthansa m.v., bare fordi de flyver på deres ruter. --Pixi Uno 2. feb 2012, 00:16 (CET)

Du har delvist ret. Der står intet i artiklen om SAS'S egne fly. Nogle b737 er leasede og samme er gældende for Cimber CRJ. Cimber CRJ er indtil leasingsaftalens udløb stadig en del af flåden.(Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg ser ingen grund til at Scandinavian skal skille sig ud fra andre artikler om flyselskaber på Wikipedia. Så længe SAS Group ikke betegner dem som en del af selskabets flåde, samtidig med at flyene er indregistreret og "ejet" af Cimber, og en vigtig del af Cimbers indtjening.. skal de fremgå af Cimbers flyflåde og ikke andre steder. --Pixi Uno 2. feb 2012, 00:23 (CET)

Som SAS selv viser er de en del af flåden, indtil aftalen udløber forbliver de dette.

Nu tager du fejl. SAS Group har ikke nævnt flyet i deres "fleet". INGEN andre sider nævner dette fly som et SAS fly, udover SAS Danmark og dig. Jeg forholder mig til almen gængs brug og beskrivelse omkring flyflåder på Wikipedia og generelt. --Pixi Uno 2. feb 2012, 00:27 (CET)

Du siger selv vi ikke skal blande SAS Group ind i denne artikel. Herved bruger jeg information fra SAS Danmark, som oplyser at Cimber CRJ er en del af flåden. Som hovedregel vil jeg tro, at SAS ved bedre end du i denne sag.(Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

I frygt for at gentage mig selv. Det er et fly der tilhører Cimber Sterling og ikke andre. Derfor hører til til flåden i Cimber. Det er i øvrigt ikke de samme fly der flyver for SAS, da Cimber også kan bruge disse i deres eget rutenetværk. De har i alt 11 af denne type, hvor af de fleste bliver brugt på SASs og egne ruter. --Pixi Uno 2. feb 2012, 00:38 (CET)

Du får ret jeg får fred. Jeg skriver en skrivelse til SAS en af dagene og spørger ind til sagen.(Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

SAS Group siden er ikke ajour. SAS har 159 fly, fokker 50 er ikke en del af flåden mere. Jeg retter lige artiklen med nyeste data ;)

159 fly? Hvor får du det tal fra? --Pixi Uno 2. feb 2012, 00:50 (CET)


På Star alliance står der 159, dog har jeg fået det til 138 efter et salg på en del MD87'ere. Siden er nu ajour.(Skrev Flue-berit (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Utroværdige kilder[rediger kildetekst]

Hej. Jeg har annulleret dine ændringer i artiklerne om SAS og Blue1, da de fik artiklerne til at fremstå utroværdige og forældede. En kilde fra 6. september 2010 er ikke brugbar i denne sammenhæng. Der er sket meget med flåderne siden. --Pixi Uno 7. feb 2012, 18:15 (CET)

Nu skal du stoppe. Du taler ikke sandt. Jeg kan fortælle at seneste ændring i SAS flåde skete som sent som for 4 dage siden. Der skal bruges opdaterede og sandfærdige kilder på Wikipedia. Hvis du vil tegne et andet billede af SAS og andre beslægtede selskaber end virkeligheden, er Wikipedia ikke stedet. Betragt dette som en løftet pegefinger. --Pixi Uno 7. feb 2012, 19:05 (CET)

Jeg er fuldkommen ligeglad med din konklussion af emnet. Jeg har fortalt at seneste ændring officielt er sket d. 9 sep. 2011 (Latest update: 09-Sep-2011). For min skyld kan du løfte begge pegefingre, faktum er at man ikke kan lave sine egne kilder. Der er i SAS-artiklen sat en kilde til en hjemmeside, som ikke har kilde til SAS. Jeg kan herved konkludere at SAS er den eneste troværdige kilde. Fluen 7. feb 2012, 20:19 (CET)

Hej med jer,

Nedenfor kan I skrive en kommentar til mig, uanset om det er fra en artikel eller andet. Tryk på "Nyt emne".

Fluen 7. feb 2012, 20:21 (CET)

Om brugerdiskussioner[rediger kildetekst]

Hej Flue-berit. Jeg har netop genskabt de dele af din diskussionsside, du havde slettet. Det betragtes som dårlig skik at slette eller ændre i diskussioner på dansk Wikipedia; almindelig konsensus er at man i stedet kan arkivere forældede indlæg. Det er ligeledes almindeligt at oprette en underside til brug for arkiveringen; du kan f.eks. bruge Brugerdiskussion:Flue-berit/Arkiv1. Yderligere information kan findes på Hjælp:Diskussionssider. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) 7. feb 2012, 20:51 (CET)

Jeg har igen tilbageført dine sletninger. Det er ikke tilladt at slette i diskussioner. Læs i stedet de links, jeg har givet dig herover - de belyser emnet ganske grundigt. Desværre kan du ikke betragte "din" diskussionsside som din egen; den er primært et middel til kommunikation med andre brugere, og er underlagt visse regler og normer, ganske som alt andet indhold på Wikipedia. Læs de links du har fået, og overvej at arkivere i stedet, som foreslået. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) 7. feb 2012, 20:58 (CET)