Brugerdiskussion:Gemmologen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hej, Gemmologen. Du har nye beskederKnud Winckelmanns diskussionsside.
Du kan fjerne denne besked når som helst ved at fjerne {{Svar}}-skabelonen.
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Gemmologen! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Pugilist (diskussion) 15. apr 2015, 12:12 (CEST)

men

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Pugilist (diskussion) 15. apr 2015, 12:12 (CEST)


Artikelformater[rediger kildetekst]

Hejsa. Kunne jeg bede dig om at kaste et blik på Wikipedias stilmanual?. Tekster fra din hjemmeside er desværre ikke brugbare som artikler. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 15. apr 2015, 16:56 (CEST)

Jeg har wikificeret Blodsten lidt, prøv at se hvordan. (Skrev PerV (diskussion • bidrag) 15. apr 2015, 16:58. Husk at signere dine indlæg.)

Blå turmalin[rediger kildetekst]

Hvorfor har du oprettet en side for en specifik farve af ædelstenen turmalin? Der en ingen side om bestemte farver af turmalin på den engelske wikipedia af hvad jeg kan se. Personligt syntes jeg artiklen vi allerede har om turmalin dækker emnet meget fint.ParanoidLemmings (diskussion) 15. apr 2015, 17:17 (CEST)


indigolith turmaliner (blå) er ligesom f.eks. rubelit og paraiba nogle af de turmaliner som har eget navn i industrien og sælges under disse navne. Man kalder derfor ikke en blå turmalin for kun en blå turmalin ligesom en gul, grøn pink eller anden farve turmalin. Den har sit eget navn Indicolit og fortjener derfor også sin egen artikel. Derfor er det interessant for læseren at blå turmaliner hedder Indicolit turmaliner

mvh gemmologen

Respekter ophavsretten
Hej Gemmologen. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 15. apr 2015, 21:57 (CEST)


Artikler om smykkesten[rediger kildetekst]

Hej. Du har nu oprettet en del artikler om forskellige sten, velegnede til smykker:

Den eller de røde er blevet slettet igen, Blå turmalin havde skiltene {{copyvio|url=http://www.dgal.dk/blaa-turmalin/}} {{reklame}}

Det er måske netop det der er problemet: at materialet er kopieret og at det er formuleret i en reklamerende eller essayistisk stil som udmærket kan være velegnet andre steder end her. "Elsker du den lilla farve I ametyst ..." - en sådan tiltaleform ville du vel knap selv forvente i en artikel hos Den Store Danske.

Da du jo uden tvivl ved mere om emnet end de fleste andre brugere her, ville det være fint om du kunne overtales til at gribe sagen an på en anden måde, så der kom læseværdige artikler ud af det. Mit forslag ville være at finde en artikel på en af de andre sprogversioner og lave en dansk version ud af den (se Q-links ovenfor). Du skulle så lægge den snakkesalige og reklamerende tone på hylden og ikke tænke på anprisende formuleringer.

Det kan kræve en omstilling i måden du havde tænkt dig at bidrage til wikipedia på, men uden tvivl den mest langtidsholdbare.
-- Mvh PHansen (diskussion) 16. apr 2015, 09:55 (CEST)


Ok tak for oplysningen. Jeg vil prøve at gribe det helt andeledes an med skriftsproget. Jeg er ny til det her men jeg bemærkede at der ikke findes meget om gemmologi på den danske Wikipedia og alle bidrag som påståes være ophavsretbeskyttet er mine egne forfattede artikler som jeg har brugt. Jeg havde den opfattelse at beskrive gemmologien i lægmandssprog i stedet for at bruge kemiske formler og betegnelser som kun forståes af fagfolk for at skabe mere interesse hos den almindelige forbruger. Men jeg vil forsøge at gøre det anderledes hvis jeg kan.


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter artikler, eller redigerer i artikler, må du gerne tænke på stilmanualen. Med venlig hilsen Zoizit (diskussion) 28. apr 2015, 18:01 (CEST)

og

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Zoizit (diskussion) 28. apr 2015, 18:01 (CEST)

du får lige en lille en mere

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Zoizit (diskussion) 28. apr 2015, 18:04 (CEST)


Hej Gemmologen tænkte at det måske ville være en ide at ligge linket til den infoboks som bliver brugt til artikler om smykkesten /mineraler ---- Skabelon:Infoboks Mineral ----, jeg har lagt en på artiklen Andalusit og Ammolit men de er ikke udfyldt, men det håber jeg du ville gøre, og så skal du huske at skrive hvad artiklen er om, det er ikke nok med bare at oprette artiklen og så udfylde med data om sten/krystallen, der skal ligesom et forord til, så man meget hurtigt kan finde ud af hvad artiklen er om, som for eksempel i artiklen om Citrin, og så er det nok en god ide at kigge forbi Wikipedia:Stilmanual og læse lidt om hvordan en artikel er bygget op, eller velkommen til og god arbejdslyst ---Zoizit (diskussion) 29. apr 2015, 16:55 (CEST)


Hej Jeg prøvede at oprette kategori med koden [[Kategori:smykkesten]] efter brødtekst men det registrer det nok ikke. Jeg har indsat tekst på andalusit som du skrev. --Gemmologen (diskussion) 29. apr 2015, 17:12 (CEST)

hej Gemmologen ja det så jeg godt, du skal bare huske ikke at bruge koderne i artikler, for så virker kateogrier og link ikke, <nowiki> virker sådan at man kan se hvad der står skrevet, men selve link med mere virker ikke og er bare en skrevet tekst. hvis der er noget du er i tvivl om er du velkommen til at spørge du skal bare huske at skrive mit brugernavn [[Bruger:Zoizit|Zoizit]] (bare uden nowiki koderne) så får jeg besked om du har skrevet til mig --Zoizit (diskussion) 29. apr 2015, 18:29 (CEST)

Hej igen Gemmologen, infoboksen er den boks som selv billedet sidder i, der er forskellige muligheder som man kan udfylde i infoboksen, hvis du kigger på siden om - Andalusit så har jeg flyttet den op på plads. og så har jeg rettet lidt i indledningen, fordi at det klart skal fremgå hvad artiklen er om. prøv og kigge indledningen i artiklen om - Ametyst der kan du set hvordan indledningen er skrevet og hvordan infoboksen er udfyldt, forsat god aften /dag ---Zoizit (diskussion) 29. apr 2015, 18:43 (CEST)

--Gemmologen (diskussion) 30. apr 2015, 15:46 (CEST)

Jeg er ny til det her. Jeg har 100 artikler om gemmologi og ædelstene jeg vil vil skrive på Wikipedia men jeg forstår slet ikke opbygningen og hvordan jeg retter/tilføjer i den infoboks mineral. Det er forvirrende. Ved du om der findes et kursus hvor man kan få gennemgået opbygningen af de artikler, inklusiv uploade billeder. Jeg kan ikke finde ud af det.

Zoizit og jeg og falder vist over hinandens ben i håb om at vi kan hjælpe dig til rette;)

Vil du kigge på artiklen, jeg har efter bedste evne forsøgt at flytte de mere tekniske detaljer om andalusit ind i "Infoboks Mineral", der er imidlertid efterladt følgende oplysninger, som jeg ikke kan finde ud af at placere: Optiske egenskaber, Absorptionsspektrum, Specielle identificerende egenskaber og test, Syntetisk og Imitationer. Måske kan du finde ud af hvor disse oplysninger skal stå i infoboksen. Du kan evt. gå ind under [rediger] på den engelske artikel, og se hvordan de har brugt infoboksen. Den står øverst i rediger-visningen. Men god arbejdlyst. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. apr 2015, 19:26 (CEST)

--Gemmologen (diskussion) 30. apr 2015, 15:50 (CEST)

Jeg er ny til det her. Jeg har 100 artikler om gemmologi og ædelstene jeg vil vil skrive på Wikipedia men jeg forstår slet ikke opbygningen og hvordan jeg retter/tilføjer i den infoboks mineral. Det er forvirrende. Ved du om der findes et kursus hvor man kan få gennemgået opbygningen af de artikler, inklusiv uploade billeder. Jeg kan ikke finde ud af det.