Brugerdiskussion:Mikkelbay

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Mikkelbay!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 15. maj 2009, 20:03 (CEST)[svar]

Noget om indhold af brugersiden[rediger kildetekst]

Hej Mikkelbay. Jeg kan se, at du har skrevet noget, der ligner en reklame for et firma på din brugerside. Jeg vil gerne henlede din opmærksomhed på Wikipedia:Normer for brugersider, især afsnittet Uønsket på brugersider. Hvis du har tænkt dig at bruge din hjemmeside til at reklamere og i øvrigt ikke bidrage til projektet, vil jeg gerne bede dig om at stoppe. Der findes mange andre steder, hvor man kan reklamere ret billigt på nettet, men Wikipedia er ikke beregnet til den slags. Mvh. Arne (Amjaabc) 19. maj 2009, 14:49 (CEST)[svar]

Tak for din henvendelse[rediger kildetekst]

Hej Arne,

Det er ikke ment som en reklame, men som en oplysning, da mange i og omkring Viborg kender ganske godt til Rytter's Ridesport. Jeg blev inspireret af artiklen omkring Horze.

Jeg er ny her på Wikipedia, og jeg fornæmmer at du er fat bruger :) så hvis du mener at der er for meget reklame over den, vil jeg meget gerne ændre teksten - nogen forslag til hvordan? det er også ok, hvis den skal væk igen, jeg synes selv at wikipedia skal være "stueren"!

mvh Mikkel

Hej Mikkel. Jeg er glad for, at du tager min henvendelse alvorligt, for umiddelbart kan man jo ikke se, om det er en smart fyr, der forsøger at skaffe sig gratis reklameplads, men det forstår jeg jo nu, at det ikke er tilfældet med dig.
En brugerside er beregnet til at være et sted, hvor man præsenterer sig selv i et eller andet omfang, og først og fremmest med ens tilgang til Wikipedia. Derfor er en præsentation af et firma en slags misbrug. Hvis firmaet virkelig har en generel encyklopædisk interesse, så skal det have en artikel under eget navn. Men jeg vil i dette tilfælde fraråde, at du gør det, da firmaet næppe har en sådan generel interesse. Du sammenligner med Horze, som netop har sin egen artikel. Men her er der tale om en international producent, mens dit eksempel er en lokal forretning - der er stor forskel efter min mening.
Jeg vil foreslå, at du skifter indholdet af din brugerside ud med noget om dig selv, men principielt kan jeg (eller andre) ikke forlange, at du gør det. Hvis du vælger at beholde den nuværende tekst (eller noget der ligner), så kan du med fordel allerøverst på siden indsætte denne tekst: {{brugerside}}
Og så håber jeg, at du har lyst til at bidrage til projektet i øvrigt. Prøv at se nærmere på nogle af linkene i velkomsten herover. Mvh. --Arne (Amjaabc) 19. maj 2009, 17:19 (CEST)[svar]
Og lige én ting til: Du bør slet ikke bruge almindelige kategorier som Kategori:Rideudstyr, da det bringer din side på linje med almindelige artikler. --Arne (Amjaabc) 19. maj 2009, 23:05 (CEST)[svar]
Hej Arne!
Det kan jeg godt se, det skulle selvfølgelig heller ikke være MIN brugerside som handler om Rytter's. Det skal selfølgelig ændres. Som jeg forstår på dig, så skal jeg undlade at lave en ny omkring Rytter's, da det kun er af lokal interesse? Er det ligesom der man sorterer, mellem national og lokal interesse?
Jeg har forresten lavet en omkring rideudstyr, hvor jeg har skrevet lidt - dur den?
Sidste spørgsmål - Hvordan er det med kildeangivelse - er der nogle man bør undgå at bruge?

Med venlig hilsen Mikkel

Hvordan man skelner på, om et firma (eller alle mulige andre emner) er interessante nok til at få egen artikel, er noget, som brugerne af Wikipedia jævnligt skændes om! Men den tommelfingerregel, som du nævner, er slet ikke så tosset. På et andet område har vi f.eks. alle danske folketingsmedlemmer, men vi har ikke alle medlemmer af byråd osv. med. Du kan læse mere om, hvad der er relevant eller ej på Wikipedia:Notabilitet - notabilitet betyder netop, hvad der er relevant.
Som du kan se nedenfor, har jeg skrevet noget om den rideudstyrskategori, som du har oprettet.
Om kilder, så er vi faktisk meget glade for dem! Men det er bestemt ikke alle steder, at der er tilstrækkeligt med kilder. Et voldsomt eksempel på brug af kilder kan du se på Cecilie Frøkjær, hvilket skyldes, at bl.a. hun i morgen-tv for nyligt talte om Wikipedia og om man kunne stole på det eller ej. Siden har en bruger sat grundigt med kildeangivelser på, men efter min mening kan mindre sagtens gøre det. Du kan f.eks. på artikler, der er anerkendte som gode artikler. De har ikke alle sammen lige mange kilder, men en artikel udnævnes ikke til god, hvis der ikke er et rimeligt antal kilder på.
Fortsat god fornøjelse med Wikipedia - du spørger bare her eller på Hjælp:Nybegynderforum, hvis der er andet, du er i tvivl om. Mvh. Arne (Amjaabc) 20. maj 2009, 19:39 (CEST)[svar]

Hej Mikkel, når du opretter en kategori, så skal man ikke lave en liste over diverse ting i den. Istedet skriver du

[[Kategori:KATEGORINAVN]]

i artiklen, du gerne vil have tilføjet til kategorien. Denne tekst skal placeres lige over for sproglinkene (som for eksempel ser sådan ud: [[en:ARTIKEL]]). Derefter tager MediaWiki-softwaren sig af resten.

Fortsat god arbejdslyst, Masz (Skriv besked) 20. maj 2009, 11:46 (CEST)[svar]

Hej Masz,

Jamen det vil jeg lige prøve så :) (Skrev Mikkelbay (diskussion • bidrag) 20. maj 2009, 11:47. Husk at signere dine indlæg.)

Du kan evt. tjekke siderne Wikipedia:Kategorier og Hjælp:Kategorier. Venligst Harne 20. maj 2009, 13:08 (CEST)[svar]
Jeg blander mig også lige i det her: Den side, du har lavet (Kategori:Rideudstyr) er en kategori, men det var bedre at lave en artikel ved navn Rideudstyr, hvor du skriver den slags i. I den artikel (samt artikler som saddel, stigbøjle, hvis de skulle være relevante, hvilket jeg nok ikke er sikker på) kan du så tilføje i bunden Kategori:Rideudstyr, og så vil du senere kunne finde alle artikler, der handler om rideudstyr ved at skrive Kategori:Rideudstyr i søgefeltet. Se f.eks. Kategori:Heste.
I selve kategori-artiklen vil man typisk ikke skrive noget særligt - i heste-kategorien står der f.eks. kun noget automatisk genereret, mens det reelle indhold er de artikler (og andre kategorier), hvor kategorien er indskrevet i. Men som nævnt ovenfor: Prøv at se i de to links, som Harne foreslår. Mvh. Arne (Amjaabc) 20. maj 2009, 19:39 (CEST)[svar]