Brugerdiskussion:Pelle Krogh

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Pelle Krogh! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 26. jun 2014, 13:41 (CEST)

Velkommen til den danske Wikipedia, Pelle Krogh!
Vi er glade for at have dig her, men...
Enten svarer dit brugernavn til navnet på en virksomhed, organisation eller myndighed, hvilket ikke er i overensstemmelse med vores regler, eller også har vi en mistanke om, at denne konto er oprettet, så flere brugere kan dele den, hvilket ikke er tilladt.


Konti, der har virksomhedsnavne kan give tvivl om, hvorvidt brugeren rent faktisk tegner virksomheden, eller blot er en bruger, der har valgt firmanavnet. Konti, der er delt af flere brugere, er også problematiske. Det kan du/I læse mere om i retningslinjerne for brugerkonti og -navne.

Hvis du bruger kontoen alene, skal du vælge et andet navn. Det gør du ved enten at oprette en ny konto eller ved at anmode om at ændre dit brugernavn. Hvis I er flere, der bruger kontoen, skal vi derfor bede dig/jer om at oprette hver jeres konti og kun bidrage dér. En brugerkonto kan oprettes på denne side.

Hvis formålet med denne konto ikke er at dele den, kan du lægge en kommentar på denne diskussionsside, hvor du gør opmærksom på dette. Det kan gøres ved at trykke på 'nyt emne' øverst på siden eller følge dette link.
Med venlig hilsen --Palnatoke (diskussion) 26. jun 2014, 13:54 (CEST).

Naturstyrelsen?[rediger kildetekst]

Hej. Repræsenterer denne bruger Naturstyrelsen?

RhinoMind (diskussion) 27. jun 2014, 13:12 (CEST)

Brugeren (hvis navn man kan regne ud, hvis man tjekker brugerens bidragsliste :-) ) er ansat i styrelsen og en del af brugerens aktivitet er reaktion på at vi er nogle stykker, der blev kede af det, da Naturstyrelsens seneste website-opdatering ødelagde en lang række links fra Wikipedia. --Palnatoke (diskussion) 27. jun 2014, 13:25 (CEST)
Ja, inklusiv mig! Mange har lagt et rigtig stort arbejde i at opdatere døde eller misvisende links. Jeg mener dog at det er en del af et meget større problem/udfordring og jeg har adresseret det nedenfor. I mine øjne er det komplet åndssvagt at bruge kræfter på den slags Sisyfos arbejde, når det kunne automatiseres uden det store teknologiske besvær. Men ansvaret og opgaven ligger hos "kilden" - i dette tilfælde Naturstyrelsen. Jeg kunne forestille mig, at det meget snart blev et stort emne i en global sammenhæng? Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig :-) RhinoMind (diskussion) 1. jul 2014, 02:52 (CEST)

Hej. Det er rigtigt, at denne bruger repræsenterer Naturstyrelsen. Navnet vil dog blive ændret snarest, da det (jo) er imod Wikipedias regler.Naturstyrelsen (diskussion) 27. jun 2014, 13:37 (CEST)

Uanset navn, det er i hvert fald dejligt at I/Du tager hånd om det, tak for det :-) - Nico (diskussion) 27. jun 2014, 13:54 (CEST)
Ja, jeg har også kun godt at sige (som Nico).
Jeg havde dog også et ønske, som Naturstyrelsen måske kunne imødekomme? Det ville være en stor hjælp til både jer og Wikipedia nu og fremover. Problemet er, at ting ændrer sig. På Nettet mange gange hurtigt og uforudsigeligt. Blandt andet ændrer Naturstyrelsens hjemmesider sig og især de links som vi bruger her på WP til at dokumentere med f.eks.. Kunne det lade sig gøre at indføre en politik om progressive forandringer fremover? Med "progressive forandringer" mener jeg, at når et link nedlægges eller ændrer adresse, så dokumenteres det (evt. i en XML fil) og/eller det annonceres til de sider der linker til det link. Der kunne også automatiseres opdateringer, så gamle link-adresser opdateres til de nye. Det kan teknisk set gøres vha. "web feed" fx., men der er også mange andre muligheder, nogle meget lav-praktiske. Jeres IT ansvarlige ved godt hvad jeg taler om, hvis det lyder som volapyk. Det ville være en kæmpe stor hjælp til jer selv og alle dem der ønsker at bruge det materiale i lægger op på Nettet. RhinoMind (diskussion) 1. jul 2014, 02:46 (CEST)
Navnet Progressive Forandringer er noget jeg har fundet på til lejligheden, i mangel af bedre. Man kunne også kalde det "Ansvarlig Kilde-håndtering", "Netværks Ansvarlighed", eller alt muligt andet. Jeg håber bare meningen er klar? RhinoMind (diskussion) 1. jul 2014, 03:03 (CEST)
En anden mulighed er at etablere redirects, så man automatisk ryger fra den gamle URL til den nye - det fordrer naturligvis at der ikke er URLer, som findes med forskelligt indhold i de to systemer. Efter et passende tidsrum kan man så droppe understøttelsen af de gamle URLer. Der er naturligvis intet, der hindrer at man både gør dette og gør som RhinoMind foreslår - den økonomiske byrde vil sandsynligvis blive mere end opvejet af mindre spildtid, når medarbejdere og brugere stadig kan finde de sider, de bookmarkede sidste år. --Palnatoke (diskussion) 1. jul 2014, 07:14 (CEST)
Ja det er også en god lav-tech løsning. Men det forudsætter, at der gives besked om at der er sket ændringer. Det kan der gives besked om på mange måder, f.eks. web feeds. Personligt synes jeg at det er lidt af et mysterium, at den slags info ikke allerede er indlejret i urls dataene og måden urls i det hele taget fungerer på. Men sådan er der jo så meget man kan undre sig over. RhinoMind (diskussion) 1. jul 2014, 19:55 (CEST)

Det kunne være en god ide hvis der blev indsat en form for dekleration ligesom den på Palnatokes diskussionside hvor der står at brugeren er fra naturstyrelsen, jeg kan godt indsætte en for dig hvis du ønsker det :) Mvh. InsaneHacker (diskussion) 1. jul 2014, 13:25 (CEST)

Hej.
Mange tak for de mange gode inputs. Naturstyrelsen er for nyligt skiftet til en ny cms-platform, hvilket begrunder de mange døde links på WP. Disse vil blive justeret inden for få arbejdsdage, hvorfor der altså ikke vil være tale om en vedvarende redigering herinde. Naturstyrelsen (diskussion) 1. jul 2014, 13:47 (CEST)
Det er et tilbagevendende og omfattende problem. Naturstyrelsens seneste omlægninger er blot et eksempel. Det er et vigtigt emne. Og tro mig inden 5 år, er der sket nye omlægninger hos Naturstyrelsen. Det er helt naturligt. Vi skal bare finde nogle fornuftige og intelligente løsninger på problemet. RhinoMind (diskussion) 1. jul 2014, 19:49 (CEST)

Om Wikipedia:Artikler med døde eksterne henvisninger[rediger kildetekst]

Hejsa , et lille tip : Når du har rettet link i artiklerne, er det ikke nødvendigt at ikke rette i Wikipedia:Artikler med døde eksterne henvisninger, men det vil være til gavn at slette posten på listen. - vh. Nico (diskussion) 1. jul 2014, 15:34 (CEST)

Wikipedia:Artikler med døde eksterne henvisninger[rediger kildetekst]

.. behøver du ikke at gøre noget ved. Det er en statusrapport, som er modsat bedre til at finde de andre steder skal rettes. --Steen Th (diskussion) 1. jul 2014, 15:36 (CEST)