Citigroup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Citi.svg
Citigroup Center i New York

Citigroup Inc., der opererer under firmanavnet Citi (NYSEC), er en amerikansk bank- og finansvirksomhed med hovedkvarter i New York City.

Citygroup blev verdens største finansvirksomhed efter fusionen mellem banken Citicorp og forsikringsvirksomheden Travelers Group den 7. april 1998. Virksomheden beskæftiger i alt omkring 358.000 personer på sine talrige internationale filialer og anslås at have mere end 200 millioner kundekonti i mere end 100 lande.

Citicorp har gennem de senere år været udsat for forskellige kategorier af kritik. Ifølge en statslig amerikansk undersøgelse støttede Citicorp virksomheden Enron i at skjule sine ulovlige aktiviteter. Derudover er Citicorp blevet kritiseret diskrimination ved at yde lån til USAs farvede befolkning på dårligere vilkår end lån til den hvide del af befolkningen. Miljøinstitutioner har kritiseret virksomheden for at finansierer etablering af pipelines til olieudvinding i Amazonregionen i Ecuador, der har resulteret i omfattende rydning af regnskov.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]