Diskussion:Øresunds chemiske Fabriker

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Københavns historie Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Københavns historie, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Københavns historie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

@SorenRK: Ud over det retskrivningsmæssigt er forkert fremgår det af Danmarks ældste forretninger 1100-1911, Kraks Forlag 1950 at navnet er Øresunds chemiske Fabriker. Jeg undrede mig faktisk over både genitiv formen med 's og "chemiske" og undersøgte det i "Danmarks ældste forretninger 1100-1911" og læner mig op ad den bogstavering. Jeg retter navnet til Øresunds chemiske Fabriker i indledningen, altså ex apostrof. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. nov 2017, 13:24 (CET)

@PerV: Tak for indsatsen. Vh. SorenRK (diskussion) 15. nov 2017, 14:16 (CET)
Det var dumt af mig, at jeg ikke skrev oplysningerne ind her, da jeg havde undersøgt det; men sådan går det nogen gange! Beklager, så spildte jeg lige vores og en ips tid pga. det! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. nov 2017, 14:47 (CET)

Kopieret fra Brugerdiskussion:85.83.117.153[rediger kildetekst]

Øresunds chemiske Fabriker

Hej, jeg kan se du insisterer på at navnet skal være med apostrof. Jeg ved ikke hvor du har det fra; men du har ret i at både formen "Øresunds chemiske Fabriker" og "Øresund's chemiske Fabriker" forekommer i Danmarks ældste forretninger 1100-1911, Kraks Forlag 1950. Der er fire forekomster af "Øresunds chemiske Fabriker" og een forekomst af "Øresund's chemiske Fabriker". Hvilket navn vi skal vælge, er jeg i tvivl om. Navnet er uden tvivl fejlbogstaveret enten som "Øresunds chemiske Fabriker" eller "Øresund's chemiske Fabriker". Det korrekte navn kan vi sikkert kun finde ud af ved at finde frem til vedtægterne for selskabet. Jeg er imidlertid ikke i tvivl om, at udskiftning af navnet på billedfilerne er forkert. Det navn refererer til et filnavn på wikipedia commons, og når du retter filnavnet på dansk wikipedia bliver resultatet blot, at billederne forsvinder fra artiklen. Du kan se her, hvad resultatet af din rettelse er. Ved at stave filnavnet uden apostrof, ser artiklen sådan ud. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. nov 2017, 09:09 (CET)

Slut kopi

Vi skal holde os til den oprindelige skrivemåde. Vi skal vel heller ikke skrive Fabrikker? Eller Politikken om dagbladet, fordi sprog og skrift ændres. mhh85.83.117.153 16. nov 2017, 10:30 (CET)

Der er to punkter her: Jeg kan ikke umiddelbart regne ud, om fabrikken i teksten skal være med eller uden apostrof. En del firmaer ændrer navne i tidens løb, og da firmaet eksisterede til 1990, man det jo have ændret navn efter dette. Men du har sikkert ret i, at i langt størstedelen af fabrikkens levetid har det været med apostrof, så jeg er tilbøjelig til at hælde til apostrof-udgaven - i teksten.
Det andet punkt er så filnavnene på billederne. Som PerV påpeger, kan du ikke bare ændre navnet her i artiklen, for så vises billedet ikke. Som Per også skriver, så ligger billedet på Wikimedia Commons, og hvis billedfilen skal have ændret navn, skal det gøres der. Det sker ved en proces, hvor man indstiller til flytning, hvorefter der er en indsigelsesperiode, inden filnavnet evt. ændres. Hvis dette sker, ændres navnet også automatisk i denne artikel. Men i bund og grund er det vel ligegyldigt, hvad filnavnet er; det vigtigste er vel, at billedet vises. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. nov 2017, 10:59 (CET)