Diskussion:Georg Nicolaus Nissen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Østrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Østrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Østrigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flyttekrig?[rediger kildetekst]

Navngivningen bedes diskuteret her og ikke i Flytte-kommentarerne. Knud Winckelmann (diskussion) 9. jun 2013, 12:40 (CEST)

Artiklens navn[rediger kildetekst]

Nu er denne artikel efterhånden blevet flyttet frem og tilbage seks gange siden i fredags. I bedes diskutere artiklens navn enten her på siden eller på WP:FLYT, i stedet for at blive ved med at flytte den frem og tilbage.
- Sarrus (db) d. 9. jun 2013, 12:44 (CEST)

Brugeren Diplomat insisterer på, at denne artikel skal stå under "Georg Nicolaus Nissen" med henvisning til Viggo Sjøqvists bog og en gravsten i udlandet, som er upålidelig (bl.a. anvendes "von" selvom Nissen ikke var adelig). Imidlertid anvender Viggo Sjøqvist i sin artikel i seneste udgave af Dansk Biografisk Leksikon (hvor personer er placeret under det navn, de selv anvendte) formen "Nicolaus Nissen". Også artiklen i 2. udgaven af DBL, skrevet af en anden forfatter, anvender "Nicolaus Nissen". Det samme gør Det Kongelige Bibliotek. Hvis der skal flyttes mere, bør Diplomat først oprette et flytteforslag. --Urbandweller (diskussion) 9. jun 2013, 12:48 (CEST)
Eller også skulle du have gjort det. --Palnatoke (diskussion) 9. jun 2013, 13:02 (CEST)
Jeg har nu beskyttet artiklen mod flytning i en uge. Diskutér navnet her eller på WP:FLYT. Det her flytteri er ukontruktivt.
- Sarrus (db) d. 9. jun 2013, 15:21 (CEST)
Lidt input: Georg Nicolaus Nissen bruges af ISBN 87-00-16371-6, VIAF peger også i den retning, dog med von - så det er ikke entydig hvad der korrekt. --Steen Th (diskussion) 9. jun 2013, 15:42 (CEST)
Det er måske at lukke stalddøren, efter at hesten er rendt, Sarrus. Bruger:Diplomat føler sig åbenbart ikke velkommen. Og konkret her: 'von' indikerer ikke adelskab, men har i og omkring Tyskland været benyttet af folk med social status, som det fremgår både af vores artikel om 'von' og af den kilde, den henviser til. --Palnatoke (diskussion) 9. jun 2013, 16:00 (CEST)
Det er da Bruger:Diplomat, der senest har flyttet artiklen, så den står nu på dennes foretrukne navn. Jeg forsøgte jo først at opfordre parterne til at diskutere artiklens navn her på siden, men dette blev enten ignoreret eller overset. Det er da ikke konstruktivt at blive ved med at flytte artiklen frem og tilbage flere dage i træk. Vi bliver da nødt til at få parterne til "forhandlingsbordet", hvis der skal findes en løsning på, hvad artiklen skal hedde. Jeg blander mig ikke i, hvad artiklen skal hedde, men uanset, hvilket navn, artiklen ender med at få, vil der være en omdirigering fra det andet navn.
- Sarrus (db) d. 9. jun 2013, 16:09 (CEST)
Jeg kan fornemme, at jeg snart vil blive anklaget for at skræmme uerfarne (?) bidragydere væk. Derfor vil jeg ikke foretage mig yderligere i diskussionen - og samtidig overse Bruger:Diplomats meget lidt dialogsøgende jargon (en "uvidenhed" vedkommende må adressere til to forskellige redaktioner og to forskellige forfattere i Dansk Biografisk Leksikon). --Urbandweller (diskussion) 10. jun 2013, 01:17 (CEST)
It takes two to tango. Det ville være befriende, hvis bare én af jer var gået til diskussonssiden uopfordret. --Palnatoke (diskussion) 10. jun 2013, 06:02 (CEST)