Erik Sigfred Østergaard-Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Erik Sigfred Østergaard-Petersen
Født 15. marts 1910 Rediger på Wikidata
Død 20. december 1943 (33 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Schalburgkorpset Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Officer Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Erik Sigfred Østergaard-Petersen (15. marts 191020. december 1943 i København) var kaptajn og medlem af Folkeværnet under Schalburgkorpset. Han blev likvideret i sit hjem på Gammel Kongevej den 20. december 1943 kl. 17:15 af Holger Danskes Bent Faurschou-Hviid (kaldet "Flammen"), Jørgen Haagen Schmith (kaldet "Citronen"), Patrick Schultz (kaldet "Bent") og Erik Koch Mikkelsen (kaldet "Mix").

Efter befrielsen blev der oprettet et særligt ministerium, der skulle afgøre, hvorvidt de enkelte likvideringer, der skete under besættelsen, var "legitime" eller ej. Omstændighederne omkring likvideringssagerne blev hemmeligholdt. Når først en likvidering havde fået legitim status, så var det næsten umuligt for de likvideredes pårørende at få omstændighederne omkring likvideringen afklaret. Efterhånden startede en debat omkring brugen af likvideringerne i modstandskampen.

Kildeangivelser[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.