Henning Hauth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Henning Hauth
Født 24. august 1931 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 27. februar 2012 (80 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tennisspiller, cricketspiller, sportsjournalist, bordtennisspiller, fodboldspiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henning Hauth (født 24. august 1931Nørrebro i København, død 27. februar 2012)[1][2] var en dansk sportsjournalist og en af Danmarks mest alsidige idrætsmænd gennem tiderne. Han vandt fire danske mesterskaber i tre idrætsgrene samme år og var på landsholdet i både og bordtennis og cricket.

Idrætsmeriter[redigér | rediger kildetekst]

Hauth voksede op på Vesterbro i København. Han præsterede som 20-årig i 1952 at vinde fire danske mesterskaber i tre idrætsgrene: I fodbold og cricket med AB, i holdturneringen i bordtennis med Københavns Bordtennis Klub samt i herredouble med Christian Juhl.

Fodbold[redigér | rediger kildetekst]

Hauth var med til at vinde DM i 1952 og kvalificerede sig til pokalfinalen med AB i 1956.

Bordtennis[redigér | rediger kildetekst]

Hauth vandt 15 danske mesterskaber i bordtennis. Det blev til 10 holdmesterskaber med Københavns Bordtennis Klub, tre mesterskaber i herredouble og to i mixed double med hustruen Birthe. Familien Hauth har sammenlagt 33 danske mesterskaber; Henning Hauths (15 DM-titler), hustru Birthe (6 DM-titler), sønnen Lars (10 DM-titler) og datteren Dorte[3] (7 DM-titler). De har alle været på bordtennislandsholdet, dertil kommer flere nordiske mesterskaber.

Cricket[redigér | rediger kildetekst]

Hauth var med på det første cricketlandshold i 1954, der spillede mod det stærke engelske universitetshold Oxford i Hjørring.

Tennis[redigér | rediger kildetekst]

I tennis spillede Hauth i flere år i landets bedste række (1. division) som første single for Kløvermarkens Tennis Klub og vandt også flere danske veteranmesterskaber i både single og double for Hørsholm/Rungsted Tennisklub.

Sekretær i Dansk Boldspil Union[redigér | rediger kildetekst]

Hauth tog en handelsuddannelse og efter endt soldatertid fik han et kontorjob som sekretær i Dansk Boldspil Union. 16. juli 1960 var han med på den katastrofale rejse, hvor DBU havde lejet tre fly for at flyve spillere og ledere til Herning for at spille en OL-forberedelseskamp. Et af flyene var i stykker, så Hauth og fire andre ledere blev sendt med taxi til Jylland. Et af de to resterende fly styrtede ned og otte danske fodboldspillere omkom.[4]

Karrieren som sportsjournalist[redigér | rediger kildetekst]

Hauth startede som sportsjournalist på B.T. i 1961 og kom 1965 til Berlingske Tidende hvor han var redaktionssekretær frem til 1978. Gik derefter til og Danmarks Radio hvor han en periode var fungerende sportschef på DR Sporten. På DR stod han i mange år for søndagssport på P3, frem til sin pensionering i slutningen af 1990'erne. I 1970 fik han prisen som Årets Sportsjournalist.

Hauth har været pressechef ved tennisturneringen Copenhagen Open og ved flere store bordtennisbegivenheder som Europa TOP 12 i KB-Hallen 1993 og senere Danish Open i Farum. Han var redaktør af Bordtennisbladet i adskillige år.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Idrætsmanden og radiostemmen Henning Hauth er død, sn.dk, 29. februar 2012, hentet 31. oktober 2020
  2. ^ Dansk sportslegende død, bt.dk, 28. februar 2012, hentet 31. oktober 2020
  3. ^ Hvor blev de af?, bordtennisdanmark.dk, 23. januar 2015, arkiveret fra originalen 6. november 2020, hentet 31. oktober 2020
  4. ^ Landsholdet: fodboldlandsholdet gennem 100 år

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Henning Hauth kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.