Kandis (sukker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 8. nov. 2014, 22:26 af Bot O'Sarrus (diskussion | bidrag) Bot O'Sarrus (diskussion | bidrag) (Retter flertydige links (Slik))
Kandis i traditionelle farver

Kandis, også kaldet brystsukker, er slik som hovedsaglig består af krystalliseret rørsukker, og som har store gulbrune krystaller af varierende størrelse.

Kandis er blevet fremstillet i meget lang tid i Indien og det tidlige Persien, normalt ved at tråde hænges i en overmætted sukkeropløsning, hvorefter krystallerne vokser frem på trådene. Allerede i gamle dage forekom det, at tilsætningsstoffer brugtes for at give sukkeret farve eller smag. I dag hænder det at kandis tilsættes karamelfarve for at gøre farven kraftig.

Kandis anvendes desuden af belgiske ølbryggere, og findes i belgisk ale, klosterøl og trappistøl, hvilket inkluderer munkenes dobbelte og tredobbelte samt i Biere de Gardes. Det fælles træk for disse ølsorter er, at de er alkoholstærke med mellem 6 til 10 procent alkoholvolumen, og at de ikke har en stor krop. Denne lettere krop fremkommer netop fordi at man anvender kandis, som kun frembringer alkohol ved hævning uden direkte at give nogen smag.

Kilder

Kandisocker i Nordisk familjebok (2. udgave, 1910)


Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad og drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.