Love Parade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Loveparade eller Love Parade var en årlig dansemusikfest, der blev afholdt i en by i Tyskland i midten af juli. Formålet var at fremme fred og kærlighed mellem folk og nationer. Festivalen har hentet meget inspiration fra Berlinmurens fald og har således været en årlig festligholdelse af dette.

Det foregik inspireret af Karnevallet i Rio hvor store vogne med musik og mennesker om bord kører rundt i gaderne medbringende musik typisk technomusik. Det var frivillige der sad eller dansede på vognene, de var repræsentanter fra f.eks. forskellige dansesteder i andre byer. Festivalen var således forholdsvis uafhængig af evt. udgifter. Man har blot skullet finde en dato, søge bystyret om en dag for afvikling også lave en rute hvor der kunne danses. I Berlin var der så mange mennesker at man trods de enorme gader næsten ikke kunne bevæge sig rundt.

Der findes tilsvarende Loveparades i en række andre byer verden over. Festen i Tyskland blev besøgt af op mod en million deltagere fra hele Europa, inden det efter en tragisk ulykke i 2010 blev besluttet ikke at videreføre traditionen med festen.[1]

Love Parade startede i Berlin i 1989 med 150 deltagere, og festen voksede, så der i 1999 var der 1,5 million deltagere. I årene 2004 og 2005 var paraden lukket efter uoverensstemmelser med Berlins bystyre om betalingen for oprydningen. Den 15. juli 2006 fandt det sidste Love Parade sted i Berlin; den havde 1,2 millioner deltagere. Den 4. januar 2007 blev det offentliggjort, at Love Parade skulle finde sted den 7. juli 2007 i Berlin, men den 21. februar 2007 blev den aflyst. Siden 2007 blev paraden flyttet til Ruhr-distriktet.

Love Parade 2007 fandt sted i Essen den 25. august og havde 1,2 millioner deltagere. Love Parade 2008 fandt sted i Dortmund den 19. juli og havde 1,6 millioner deltagere, hvilket blev historiens største parade. I 2009 skulle paraden finde sted i Bochum, men den blev aflyst blandt andet grundet pladsmangel til alle deltagerne.

I 2010 fandt paraden sted i Duisburg. Ved denne fest 24. juli 2010 blev 21 dræbt og mere end 500 såret.[2] Efterfølgende meddelte arrangørene, at Love Parade i Duisburg vil blive den sidste.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: