Motorola

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Galvin Manufacturing Corporation.
Motorola Danmark i Glostrup.

Motorola er et amerikansk telekommunikationsfirma, der blev grundlagt som Galvin Manufacturing Corporation i 1928 af brødrene Paul V. Galvin og Joseph E. Galvin. Firmaet blev omdøbt til Motorola Inc. i 1947. Motorola var en af de tidlige pionerer inden for udvikling og produktion af radiorelaterede produkter, såsom walkie-talkier og senere mobiltelefoner.

Motorola udviklede sig gennem årene til både at være succesfuld apparat- og chipproducent, men i 2004 blev deres mikrochipdivision skilt ud i et separat selskab kaldet Freescale Semiconductor, Inc..

Da Neil Armstrong sendte de første ord fra månen til jorden, var det ved hjælp af en Motorola-radio. Motorola var også det første firma der opfandt mobiltelefonen: Motorola DynaTAC 8000X

15. august 2011 meddelte Google Inc., at den havde besluttet at overtage virksomheden for 77 mia DKK. Købet omfattede en betydelig portefølje af patenter ejet af Motorola. Den 13 februar 2012 Google modtaget endelig godkendelse fra den amerikanske justitsministerium og EU . 19. maj 2012, har Folkerepublikken Kina godkendt fusionen også i 77 milliarder DKK, hvilket gør det til det sidste store handel kommission til at godkende fusionen. Fusionen blev afsluttet den 22. maj 2012.

Firma Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.