Philip Massinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Philip Massinger (15831639) var en engelsk dramatisk forfatter.

Om hans liv ved vi meget lidt. Han studerede i Oxford og synes at have forladt universitetet i den sædvanlige alder af c. 25 år. Han er forfatter af en lang række — c. 40 — dramaer, af hvilke c. halvdelen er bevarede. Hans første kendte arbejde, tragedien The Virgin Martyr, skrevet sammen med Dekker, blev opført 1622.

Hans betydeligste værker er de to komedier The City Madam, der satiriserer over citydamernes ødselhed, og det berømte A New Way to Pay Old Debts, der holdt sig på scenen helt op til begyndelsen af det 20. århundrede, og hvor hovedpersonen, Sir Giles Overreach, er en af den engelske komediedigtnings klassiske skikkelser.

Af hans øvrige arbejder er de bedste: The Duke of Milan, The Roman Actor og The Fatal Dowry. Massingers værker er hyppig udgivne; her kan nævnes: F. Cunningham, Philip M.s Plays (London 1870) og A. Symons, Philip M. (i Mermaid Series, 2 bind, London 1887—89).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Forfatter Stub
Denne forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi