Portal:Sport/Månedens artikel/april 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Team CSC's hold ved Rund um den Henninger-Turm, 2006

Team CSC er et professionelt dansk cykelhold, der ejes af Riis Cycling A/S med Bjarne Riis i spidsen. Holdet er siden 2001 sponseret af CSC, der til gengæld har lagt navn til holdet. CSC har meddelt, at det stopper som hovedsponsor med udgangen af 2008.

Cykelholdet opstod i kølvandet på Bjarne Riis' sejr i Tour de France 1996, hvor Riis sammen med bl.a. Herning Cykle Klubs formand Torben Kølbæk puslede med ideen om at oprette et dansk professionelt cykelhold. Året efter fik man (uden Riis) skabt det økonomiske fundament med et budget på ca. 8 millioner kr., sponseret af bl.a. Post Danmark. Holdet blev præsenteret i januar 1998 under navnet Team Home Jack & Jones med bl.a. de danske topnavne Brian Holm og Jesper Skibby, i alt 11 ryttere.

I slutningen af 2000 gik Riis aktivt ind i selskabet, og han skaffede bl.a. CSC som storsponsor og lokkede den store stjerne Laurent Jalabert til holdet i 2001. I de følgende år blev holdet et af cykelsportens mest succesrige, og det vandt bl.a. ProTourens holdkonkurrence i 2005-07. Blandt holdets store stjerner gennem årene kan nævnes: Tyler Hamilton, Carlos Sastre, Ivan Basso, Jens Voigt og Fränk Schleck.

Holdet har gennem årene søgt at skabe en ny filsofi for et cykelhold, hvor man ud over det fysiske også arbejder med det psykiske og teamspirit. Holdet har i årenes løb ikke helt undgået dopingproblemer, men har i de seneste år arbejdet aktivt for at undgå dette i et samarbejde med Rasmus Damsgaard fra Bispebjerg Hospital.

Læs hele artiklen