Portal:Sport/Månedens artikel/oktober 2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Træning i kendo

Kendo er en japansk udgave af fægtning, der er baseret på budo og derigennem refererer tilbage til en af samuraiernes kampformer. Ordet kendo betyder "sværdets vej". Kendo stammer i sin moderne form fra første halvdel af det 20. århundrede, men standardiseringensarbejdet blev afbrudt af 2. verdenskrig. I 1952 blev sporten organiseret i Japan i All Japan Kendo Federation, og snart fulgte en international organisation.

Der findes trods standardiseringsarbejdet fortsat to former for kendo: En traditionel udgave og en moderniseret udgave. Den moderne udgave arbejder målrettet mod at opnå anerkendelse som kampsport og mulig optagelse på det olympiske program, mens den traditionelle udgave søger at holde fast i forbindelsen til samuraiernes kultur.

Sporten kræver en del udstyr. Først og fremmest er der rustningen bestående af en kraftig maske, brystbeskyttelse, beskyttelse af underlivet samt kraftige handsker. Våbnet er katana, der er et sværd, samt bokuto og shinai, der begge er en slags attrapper. Der arbejdes med såvel kata (træningsøvelser) som shinai (egentlig konkurrence/kamp).

Læs hele artiklen