Ring 3 (København)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Ring 3 (ofte benævnt ◯3) er en 19 km ringrute gennem Københavns forstæder. Ruten har sin begyndelse ved Motorring 3's tilslutningsanlæg nr. 19 ved Buddinge og forløber gennem Buddinge, Gladsaxe, Herlev, Islev, Ejby, Glostrup, Brøndbyvester og Vallensbæk Strand, hvor ruten slutter ved Ishøj Strandvej.

Ring 3 er i hele sin længde 4-sporet med midterrabat. Der er forbindelse til flere af Hovedstadens motorveje og store indfaldsveje. I 2008 havde ruten en årsdøgnstrafik mellem 12.900 (mellem Holbækmotorvejen og Køge Bugt Motorvejen) og 31.600 motorkøretøjer (mellem Motorring 3 og Herlev Hovedgade).

Ring 3 forløber parallelt med motorvejen Motorring 3 i det meste af sin længde, og disse forveksles ofte, grundet de enslydende betegnelser.

Kollektiv trafik[redigér | redigér wikikode]

I dag betjenes Ring 3 primært af busruterne 300S og 330E. Der havde i flere år været drøftet anlæg af en letbane i korridoren, og den 29. juni 2011 indgik staten en samarbejdsaftale med 11 kommuner langs Ring 3 om rammerne for etablering af en letbane på strækningen Lundtofte-Ishøj (se Ring 3 Letbane).[1]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]