Santa Monica (Californien)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stranden ved Santa Monica.

Santa Monica er en kystby i den vestlige del af Los Angeles, Californien – med ca. 91,000 indbyggere. Den grænser blandt andet op til Santa Monica bugten, som er en del af Stillehavet. Byen er opkaldt efter en spansk helgen, Santa Monica af Tagaste, da spanierne var de første europæere, der besøgte området – netop på denne helgens festdag. Santa Monica huser USAs 3. største gruppe af hjemløse – kun overgået af Hollywood, og Los Angeles' centrum, og kaldes derfor også for "Homeless Capital of the West". Mange af de hjemløse er teenagere, der er løbet hjemmefra.

Santa Monica har, pga. mange immigrant fra især England og Irland, en hel del pubber! Byen har et offentligt transportsystem, som er blandt de bedste i hele USA. De har busser som kaldes Big Blue Bus – det var en sådan type bus, man så i filmen Speed. Pris fra 25 cent (for pensionister og handicappede) og op til 1,75 $ for ekspres service. Desuden kører de dagligt mellem kl. 12 og 22:20, med 15 min. drift, TIDE shuttle kører gennem byen og børn/voksne betaler kun 25 cent (pensionister blot 10 cent).

Strandområdet i Santa Monica er det, som trækker de fleste turister til byen, og skulle man blive sulten, er det nok ikke et problem at finde et spisested blandet de næsten 400 restauranter, der er i området. Og der er dresskode: rent, pænt og praktisk tøj – visse spisesteder kræver, at mænd har jakke og slips på. Spredt rundt i byen er der turistinformationskontorer, hvor man kan henvende sig og få hjælp, tips og ideer til besøg ved seværdigheder i byen. Generelle åbningstider: 10 – 17.

Byen er inddelt i en række distrikter, hver med deres unikke præg: bare to blokke fra stranden findes "Main Steet", hvor de lokale ynder at komme. I centrum af byen "Mid City", har nogle af de store film- og musikbrands til huse: Universal Music, MTV og Sony. Derudover er der museer og et sted, der hedder "Bergamot Station Arts Center", som huser den største samling af gallerier på hele Vestkysten. I den nordlige del af byen findes "Montana Avenue", som tilbyder luksus shopping over hele 10 blokke.

Hvis man ønsker at få et flot syn af havet, skal man ikke snyde sig selv for en gåtur langs "Palisades Park". Langs den palmedækkede "Ocean Avenue" findes mange "alt-godt-fra-havet" spisesteder. I "Ocean Park" er et hyggeligt område med caféer, gavebutikker, gallerier og spisesteder. "Pico" er stedet, man går hen, hvis man ønsker one-of-a-kind tøj, men der er også musikforretninger og cafeér. "Santa Monica Place" er et traditionelt indkøbscenter. Desuden huser byen også "Third Street Promenade": et stort udendørs shoppingområde, der strækker sig over 4 blokke. Stedet er bedst at besøge om aftenen, hvor folk kommer ud for at shoppe, spise og more sig.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

USA's geografi Stub
Denne artikel om USA's geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 34°01′19″N 118°28′53″V / 34.021944444444°N 118.48138888889°V / 34.021944444444; -118.48138888889