Sejr Volmer-Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Sejr Volmer-Sørensen (7. februar 1914 i Kristianstad, Sverige11. maj 1982, København) var en dansk pianist, skuespiller, revydirektør og tv-vært, der blev landskendt med programmet TV i Tivoli og indsamlingen til Ungarnshjælpen i 1957.

Sejr Volmer Sørensen var adoptivbarn hos lædergrosserer Volmer Sørensen og blev student fra Frederiksberg Gymnasium i 1932. Han blev uddannet som pianist i Paris hos Robert Casadesus og havde sin debutkoncert i Tivoli i 1934. Herefter gav han en række koncerter herhjemme og i udlandet.

Sejr Volmer-Sørensen var meddirektør ved Riddersalen i 1937-39 og direktør for Hornbækrevyen i 1942. Fra 1950 var han ansat i Danmarks Radio, hvor han blev en meget populær radio- og tv-vært i en lang række programmer som Telefonen ringer og På'en igen sammen med Christian Arhoff.

Sejr Volmer-Sørensen var konferencier ved mange Melodi Grand Prixfinaler og leverede selv en række bidrag til dansk Melodi Grand Prix. Det var fx ham, der leverede teksten til sangen "Dansevise", som Grethe og Jørgen Ingmann sejrede med i London i 1963.

Hans talenter strakte vidt: oversættelse, iscenesættelse, sang og skuespil, indtaling, forfattervirksomhed, show, reklame og parodi. Han var tillige en succesrig talentspejder, og mange kunstnere blev hjulpet i gang af ham.

Han medvirkede i en række danske film og TV-stykker og var sidst i sin karriere kendt som direktør og skuespiller ved Nykøbing Falster Revyen.

Sejr Volmer-Sørensen blev gift 21. maj 1968 med skuespilleren og sangerinden Grethe Sønck.

Sangtekster og oversættelser[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Volmer-Sørensengravsted.dk

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Stjerneglimt og nullermænd : muntre apropos'er til 60 år i livet og 40 på scenen (Børge Binderup, 1974 – 183 sider)