Sundarbans

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gangesflodens delta, Bangladesh

Sundarbans floddelta er den største mangroveskov i verden. Den ligger ved mundingen af Gangesfloden og breder sig over arealer i Bangladesh. Både junglen i Bangladesh er på UNESCOs liste over verdens naturarv, selv om de er dele af den samme skov.[1] Sundarbans er gennemskåret af et komplekst netværk af tidevandsvandveje, mudderøer og små øer af salttolerant mangrove. Området er kendt for sin store biologiske mangfoldighed. Den mest berømte af disse er den bengalske tiger, men også adskillige arter af fugle og plettede hjorte, krokodiller og slanger lever her. Det estimeres, at der er 400 bengalske tigre og 30.000 plettede hjorte i området.

Mod syd møder skoven Den Bengalske Bugt, mod øst afgrænses den af Baleswarfloden og mod nord er der en skarp grænse mod opdyrket land. Det totale landareal er 4.143 km², vandarealet er 1.874 km².

Skoven bidrager med ca. 40 % af Bangladeshs totale indtægter på skove. En række industrier bruger dette træ. bl.a. en tændstiksfabrik, bådværft og møbelfabrik. Forskellige produktioner, der ikke bruger træ, samt plantager hjælper med at generere indkomst til mindst en halv million fattige kystbeboere. Udover produktion fra skoven skaber den også beskyttelse mod noget af kraften fra de cykloner, som ofte rammer området.

Asiens geografi Stub
Denne artikel om Asiens geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi