Sven Scholander

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Sven Scholander (21. april 1860 i Stockholm14. december 1936 i Djursholm) var en svensk billedhugger og Bellmansanger, søn af Fredrik Wilhelm Scholander.

Scholander studerede under faderens vejledning ornamentik, fortsatte disse studier i udlandet, og da han vendte tilbage til Stockholm, forenede han med denne sin kunstneriske virksomhed en handel med fotografiske artikler.

Men samtidig havde han i selskabskredse vakt ikke ringe opsigt ved sit foredrag af Bellmanske sange og små franske viser, og han fik nu også lyst til, uden at gøre fordring på at regnes til de professionelle kunstnere, at påkalde offentlighedens interesse for denne sin specialitet.

1893 sang han første gang offentlig i København, og efter den tid har han stadig under stor tilstrømning sunget sine viser rundt om i Skandinavien, Danmark og Tyskland.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.