Wikipedia:Træf/juni 2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Træfplanlægning

Foto-træf, -safarai. På foranledning af Villys idé.

Dato[rediger kildetekst]

Lørdag den 7. juni klokken 10.00 i Odense, foran den gamle banegårds østlige fløj. Hvis man ikke er stedkendt, kan man se vejledningen under "Tidspunkt" herunder.

Skriv under den dato du kan og har lyst, så vælges datoen med fleste deltagere.

Tidspunkt[rediger kildetekst]

Jeg vil foreslå kl. 10:00 foran banegården. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 1. jun 2014, 13:25 (CEST)

Ja - Klokken 10 på lørdag den 7. juni --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. jun 2014, 20:59 (CEST)
Klokken 10 på lørdag den 7. juni?
Da der altid er trængsel foran banegårdens hovedindgang, synes jeg, at vi skal mødes foran den gamle banegård, hvor der er færre mennesker og mere plads.
Foreslået mødested: Foran den gamle banegårds østlige fløj.
  • Ankomst med tog:
  • Det letteste er at benytte perrontunnelen (dvs. man skal ikke gå mod stationsbygningen, som er bygget over sporene). I tunnelen går man mod centrum (mod syd til dem med kompas), og for enden benytter man trappen til venstre, hvorved man kommer op foran den gamle banegård. Havner man ved spor 7/8, er man gået i den forkerte retning i tunnelen. :-)
  • Går man i stedet ud via den nye banegårdsbygning (som er udstyret med kiosker og spisesteder), skal man holde til højre, når man er kommet op ad (rulle)trappen, hvorved man kommer forbi DSB's billetsalg på venstre hånd og biografen på højre hånd; man krydser det lille "torv" mellem de to, og kort efter er man ved (rulle)trappen ned til stueetagen. I stueetagen benytter man dørene til højre (dvs. modsat dem ud til busserne). Ude på fortovet drejer man til højre og går ned langs bygningen (dvs. kryds ikke vejen), hvor man passerer en McDonald's og et vandrerhjem, og dernæst skal man gå over i fodgængerovergangen, hvorefter man er foran den gamle banegård. Kommer man i stedet forbi en Subway og et hotel, er man gået i den forkerte retning. :-)
  • Ankomst i bil:
  • Man kan fx parkere i parkeringskælderen under Banegårdspladsen på den modsatte side af Østre Stationsvej (over for den nye banegård) eller i parkeringshuset, som er bygget sammen med bagsiden af banegården. Det er nok dyrt, så jeg vil foreslå at man kører sammen, alt efter behovet for biler under selve safarien. For korttidsparkering må jeg lige ud at sondere terrænet og vende tilbage; der er nogle få gratis pladser foran den nye banegård, men de er vist svære at få fat i, og er kun beregnet til at hente/modtage rejsende.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 2. jun 2014, 19:53 (CEST)
Der er gratis parkering i 30/60 minutter i Jernbanegade, som er lige til højre for parken (Kongens Have), når man står med ryggen til jernbanen. I Nørregade, som ligger lidt til venstre, når man står med ryggen til jernbanen, er der gratis parkering i 15/30 minutter. Bag ved slottet for enden af parken er der betalingsparkering. På en grusplads for enden af Jernbanegade, dvs. lige ved jernbanen, er der ligeledes betalingsparkering. Der er desuden flere andre muligheder i området. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 6. jun 2014, 20:26 (CEST)

Sted[rediger kildetekst]

Program[rediger kildetekst]

Planen kunne være at køre fra Odense i bil til Gyldensteen Strand ved Bogense. Undervejs gøre stop ved hvad vi finder spændende, vi kan måske finde noget inden vi drager af sted som skal undersøges nærmere, men det skal helst ligge i nærheden af Odense og turen fra Odense mod Nordfyn.

Jeg kan nævne en del steder i det nordlige Odense Kommune og på Nordfyn, som jeg finder spændende. Mange er allerede afbildet, men bedre billeder kan man altid tage.
  • I havnebassinet i Odense Indre Havn kan man se Jens Galschiøts H.C. Andersen-statue, som er i vand til halsen.
  • Det nybyggede Nordatlantisk Hus er lige i nærheden.
  • En lille kilometer derfra, i udkanten af Odense C, ligger Næsbyhoved Slotsbanke i en lille skov. På vej dertil kommer man gennem den forlængst afvandede Næsbyhoved Sø.
  • Slotsbankens østlige side er meget tæt på Odense Kanal, og nogle få hundrede meter derfra er Odins Bro ved at blive gjort færdig (den åbner ugen efter den seneste af de foreslåede datoer).
  • Nogle kilometer længere mod nord finder man forstaden Stige, og lidt mod syd på den modsatte side af kanalen ligger Fynsværket.
  • Et par kilometer fra Søndersø ligger rekreationshjemmet Dallund med offentligt tilgængelig park og sø.
  • Nogle kilometer mod øst fra Dallund ligger Odense Lufthavn (som jeg stadig kalder den), der i sommerhalvåret har enkelte daglige charterflyafgange/-ankomster om lørdagen.
  • Et par kilometer mod nord fra Dallund finder man i en lille lund Glavendrupstenen, som er en runesten, der skulle have Danmarks længste runeinskription. Foran den er der en skibssætning.
  • Tæt på Bogense ligger godset Gyldensteen (hvor billederne i hvert fald kan forbedres).
  • Tæt på Gyldensteen ligger Sandagergård og Nørre Sandager Kirke.
  • Lige ved det nu oversvømmede område ligger Stegø Mølle.
  • Æbelø kunne være spændende at besøge, men det kræver vist lavvande samt bare fødder eller gummistøvler.
  • Bevæger man sig et stykke mod øst til Hasmark Strand, kan man gå ud til spidsen af Enebærodde. Der er dog et godt stykke at gå, men fin udsigt over Odense Fjord.
  • Nogle kilometer syd for Hasmark Strand ligger gården Hofmansgave.
  • Yderligere nogle kilometer længere mod syd ligger den gamle ladeplads Klintebjerg.
  • Fortsætter man sydpå mod Odense til forstaden Lumby, kommer man forbi en del inddæmmet landbrugsjord. I udkanten af Lumby ligger Lumby Mølle.
Det er nok bedst, at jeg stopper nu. :-)
- Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 21. maj 2014, 19:01 (CEST)[svar]
Jeg vil lige for en ordens skyld nævne Sanderumgaard, men det koster vist penge at komme ind ? -
Baggrund:
Men strengt taget er det vel noget man kunne forvente "Sanderumgaards venner" vil tage sig af på et tidspunkt. -- Mvh PHansen (diskussion) 22. maj 2014, 07:47 (CEST)[svar]
Sanderumgård ligger i en "forkert" retning i forhold til Nordfyn, og der bør nok også afsættes en del tid til at besøge haven. Ifølge deres hjemmeside er entreen 60 kroner pr. person. Jeg har ikke selv været forbi den endnu, men nu hvor du har mindet om det, vil jeg prøve at huske det (har set programmet om haven). - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 22. maj 2014, 21:46 (CEST)[svar]
Den nye Gyldensteen Sø har ikke en gang fået en artikel endnu, men nogle billeder kunne hjælpe den på vej . - Nico (diskussion) 22. maj 2014, 08:01 (CEST)[svar]
Der har været skrevet en del om den i de lokale medier her, så det må være muligt at opbygge en lille, fornuftig artikel, og supplere med vores billeder. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 22. maj 2014, 21:46 (CEST)[svar]

Aeromøllen i Bogense har lige fået slettet sit gode billede, der findes et dårligt på commons som jeg med iPhone, men tårnets top mangler. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aerom%C3%B8llen_Bogensen.jpg --Villy Fink Isaksen (diskussion) 1. jun 2014, 09:29 (CEST)

Alternativ(er)[rediger kildetekst]

Deltagere[rediger kildetekst]

Afbud[rediger kildetekst]

Referat[rediger kildetekst]

Vi mødtes ud for den gamle banegård ved krydset Østre Stationsvej/Adamsgade hvor Villy havde parkeret ulovligt. Herfra vest om banegården ad Primærrute 6 ud til Kanalvej og havnen. Først besøgte vi Næsbyhoved Slot og nød de grønne omgivelser. Herefter videre til Odense Roklub hvor bilen blev parkeret (lovligt). Vi beundrede den nye, men endnu ikke indviede, Odins Bro.

Efter en tilpas mængde beundrende ord, fortsatte rejsen nordpå og væk fra byen ad Sekundærrute 162. Vi tog frakørslen til Sekundærrute 327, passerede øst om Hans Christian Andersen Airport og til sidst ad en lille grusvej til Glavendruplunden, der også blev diskuteret og beundret. På vej ud forsvandt Nico dog i vildnisset, men blev fundet i færd med at vande bevoksningen.

Ved indgangen til lunden har borgerforeningen bygget en shelter, samt opsat en bænke og en grill. EPO bemærkede det uhensigtsmæssige i at lære børn at tænde op i grillen indenfor.

Udkørslen blev markant besværet af to korteger af Opel-modeller i alle aldre fra flere forskellige lande. Men ruten fortsatte gennem Skamby og Bolmerod retur til Sekundærrute 327. I T-krydset med Sekundærrute 162 var det nær gået galt, idet Villy kørte langsomt frem i krydset med agtpågivenhed for trafikken fra højre, men ikke venstre.

Stort set uskadte, nåede vi ud til Gyldensteen Strand, som bød på en stor naturoplevelse. Området er et fuglereservat på omtrent 616 hektar med 214 hektar, der blev oversvømmet i marts måned som et forsøg på naturgenopretning. Endvidere omfatter det en lavvandet på 144 hektar. På nordsiden af området, kunne vi se Dræet, Æbelø, Ejlinge og Juelsminde.

Med en stor portion frisk luft i bagagen, begyndte sulten (og tørsten) at melde sig. Vi satte derfor kursen mod Bogense, men skulle først lige besøge Stegø Mølle i byens udkant. Efter fotografering fra næsten alle vinkler, fortsatte vi ind til centrum og opdagede Bogense Vandtårn. En lokal udpegede retningen til havnen, så vi kunne indtage forplejning.

På Bogense Havn var der nogle caféer og restauranter. Vores valg faldt på Fiskehuset Bogense hvor Villy og Nico spiste stjerneskud, mens EPO angreb stedets buffet. Kaare hev et enormt batteri til opladning af smartphones frem fra sin taske og tilbød lidt strøm til Nico.

Inden turen tilbage mod syd, skulle Aeromøllen og Bogense Station fotograferes. Fra havnen løb en cykelsti i sydvestlig retning med en så lige rute at det måtte være en nedlagt jernbane.

Ruten mod syd blev ad Sekundærrute 311 til Dallund, der også blev fotograferet fra mange forskellige vinkler. Igen på farten, blev lufthavnen passeret på dens vestlige side, gennem Allesø (hjem for Bendt Bendtsen), Kirkendrup og Næsby (hvor vi så et skilt mod Næsbyhoved-Broby – tungebrækkende navn).

Dagens rejse sluttede ud for den gamle banegård ved krydset Østre Stationsvej/Adamsgade hvor Villy parkerede ulovligt. Hermed var ringen sluttet.

Det varme vejr og solens eksponering gjorde at chaufføren til sidst ikke kunne kende forskel på højre og venstre, hvorfor der var blevet kørt forkert hvis ikke passagererne havde korrigeret.

Kommentarer[rediger kildetekst]

Billeder[rediger kildetekst]

Gyldensteen Strand pumpehuset med Kaare Nico og EPO på toppen