Yrsa Liisberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Yrsa Liisberg
Information
Født 26. marts 1890
København
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 16. juni 1938 (48 år)
Frederiksberg
Fredriksberg, Sverige Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Far August Duvier Rediger på Wikidata
Børn Frants Liisberg Rediger på Wikidata
Genre Romance
Beskæftigelse Koncertsangerinde
Instrumenter
Vokal Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Yrsa Liisberg født Yrsa Ellen Duvier (født 26. marts 1890 i København, død 16. juni 1938Frederiksberg) var en dansk koncertsangerinde og sanglærerinde, som primært var aktiv i 1920'erne.

Liisberg var datter af glarmester August Duvier og Ellen Wengler. Hun debuterede som sangerinde på Boulevardens Børnehjælpskabaret med nogle franske viser i forbindelse med den københavnske børnehjælpsdag i 1911, hvor bl.a. Else Frölich og Henry Seemann ligeledes optrådte.[1] Snart modtog hun uddannelse hos Ellen Beck, siden på musikkonservatoriet i Paris hos den berømte franske operasanger Paul Guillamat og optrådte ved første egen solokoncert i 1919 i Hornung & Møllers koncertsal i Dehns Palæ. Liisberg, som særligt udmærkede sig i romance-genren, optrådte ofte i 1920'erne i både Danmark og udlandet, men indstillede sin professionelle koncertkarriere i begyndelsen af 1930'erne, hvorefter hun udelukkende underviste privat. Hun var stærkt optaget af Frankrig og var mangeårigt medlem af Alliance Française.

Liisberg giftede sig i 1913 med repræsentant, senere grosserer, Aage Rasmus Liisberg. Deres søn, Frants Liisberg, var administrerende direktør for LM Ericsson A/S i Danmark.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Politiken, 17/5 1911


DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi