Østerbotn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Østerbotn
Lávvárvuotna
Overblik
Land Norge
Kommuner Porsanger
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Porsangerfjorden
Type Fjord
Maks. længde 9 km
Maks. dybde 106 meter
Oversigtskort

Østerbotn (også skrevet Austerbotn; nordsamisk: Soggovuotna, finsk: Sokkuvuono)[1] er en fjordarm inderst i Porsangerfjorden i Porsanger kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden går ni kilometer mod syd til Østerbotnhalsen i enden af fjorden, et lille stykke øst for kommunebyen Lakselv.[2]

Fjorden går langs østsiden af Oldereidneset og har indløb mellem Gáhkkorláttonjárga i vest og Store Bjørnnes i øst. På den anden side af Oldereidneset ligger Vesterbotn og Brennelvfjorden. Austerbotn er meget dybere end den grunde Vesterbotn og er 106 meter på det dybeste, et godt stykke ude i fjorden. Der ligger flere mindre bebyggelser langs fjorden, som Handelsbukt og Fluberg på østsiden, og Hamnbukt på vestsiden.

Fylkesvej 98 går langs enden og østsiden af fjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Østerbotn", Faktaark, Kartverket, hentet 14. oktober 2016
  2. ^ Østerbotn på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi