Spring til indhold

2. division (håndbold)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. division
Oprykning til
1. division
Nedrykning til
3. division
Antal hold
3 puljer á 12 hold
Hjemmeside
www.dhf.dk Arkiveret 12. december 2020 hos Wayback Machine
For alternative betydninger, se 2. division. (Se også artikler, som begynder med 2. division)

2. division er den tredjeøverste række i håndboldens danmarksturnering hos begge køn.

Afviklingen af turneringen[redigér | rediger kildetekst]

Håndboldens 2. division består som udgangspunkt (hold kan have udtrådt) af 3 puljer med 12 hold i hver. Dette gør sig gældende hos begge køn. Man møder hver modstander én gang ude og én gang hjemme. Dette giver – med 12 hold i rækken – 22 kampe.

Oprykning til 1. division[redigér | rediger kildetekst]

Når alle kampene er afviklet, rykker vinderen af hver pulje direkte op i 1. division, såfremt det er et førstehold. Hvis det er et andethold, er det ikke oprykningsberettiget og må derfor forblive i 2. division. Det næsthøjest placerede, oprykningsberettigede hold skal ud i et kvalifikationsgruppespil sammen med de to andre tilsvarende hold fra de andre puljer, hvor de spiller om retten til at møde et 1. divisionshold ude og hjemme. Hvis vinderen af en pulje i grundspillet ikke er oprykningsberettiget, skal det højest placerede oprykningsberettige hold ud i denne kvalifikation.

De tre hold mødes ude og hjemme. Dette giver fire kampe. Efter disse kampe skal nr. 1 møde det lavest rangerende af de to hold fra 1. division, der skal ud i kvalifikationskampe, mens nr. 2 skal møde det højest rangerende hold fra 1. division, der skal ud i kvalifikationskampe. 2. divisionsholdet spiller hjemme først og ude sidst. Holdet med den største målforskel efter disse to kampe spiller i 1. division i den efterfølgende sæson, mens den samlede taber spiller i 2. division den efterfølgende sæson.

Nedrykning til 3. division[redigér | rediger kildetekst]

De hold, der slutter på eller under 11.-pladsen, rykker direkte ned i 3. division. Nummer 10 i hver pulje skal spille mod et hold fra 3. division, for at undgå nedrykning

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Infoboks uden skabelon
Denne artikel har en infoboks dannet af en tabel eller tilsvarende.