Damehåndboldligaen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
HTH Go Ligaen
Europæiske kvalifikationsmuligheder
Champions League
EHF Cup
Nedrykning til
1. division
Antal hold
12
Seneste mestre (16/17)
Nykøbing Falster Håndboldklub
Hjemmeside
www.dhf.dk
Kanaler
DR, TV2, TV2 Sport
Nuværende sæson
HTH GO Ligaen 2017-18

Damehåndboldligaen, officielt kaldet HTH Go Ligaen er den bedste danske række i håndboldens danmarksturnering for kvinder.[1]

Turneringen er i sæsonen 2017 og 2018 navnesponsoreret af HTH.

Den regerende mester er Nykøbing Falster Håndboldklub som vandt Primo Tours Ligaen 2016/2017.

Turneringsstruktur[redigér | redigér wikikode]

Fra 2014[redigér | redigér wikikode]

De tolv hold i ligaen møder hver modstander én gang ude og én gang hjemme, hvilket giver 22 kampe. Derefter kvalificerer de seks øverste hold sig til slutspillet, hvor nr. 1-2 går direkte i semifinalerne, mens nr. 3-6 spiller starter med at spille mod hinanden således, at nr. 3 vælger en modstander blandt nr. 4-6, mens to øvrige hold i slutspillet møder hinanden. Vinderen af kampene, der har deltagelse af 3'eren i grundspillet møder grundspillets nr. 2 i semifinalen. Den anden vinder møder grundspilsvinderen. Vinderne i semifinalerne mødes i DM-finalerne. Alle kampene i slutspillet afvikles over to kampe.

Nr. 7-9 i grundspillet skal ikke spille flere kampe, og har sikret sig deltagelse i den efterfølgende sæson. Nr. 10 og 11 skal møde hhv. nr. 3 og 2 fra 1. division for at undgå nedrykning. Nr. 12 rykker direkte ned i 1. division.[2]

Fra 2008 - 2013[redigér | redigér wikikode]

Holdene i Damehåndboldligaen spiller om det danske mesterskab i form af et grundspil på 22 kampe efterfulgt af et slutspil, hvortil de seks bedstplacerede hold i grundspillet kvalificerer sig. De fordeles i to puljer med tre hold i hver, der mødes ude og hjemme, i alt seks kampe. De hold, der slutter som nr. 1 og 2 i grundspillet tager ét point med over i slutspillet, mens de øvrige ikke tager nogle points med over. Nr. 1, 3 og 6 fra grundspillet havner i gruppe 1. Nr. 2, 4 og 5 havner i gruppe 2.

Nr. 1 og 2 fra hver slutspilspulje går videre til semifinalerne, hvor man spiller en ude- og hjemmekamp, hvorfra de samlede vindere mødes i DM-finalen, og de to tabere spiller om bronzemedaljerne. Såvel finalerne og bronzekampene afgøres ligeledes over to kampe.

Op-/nedspil[redigér | redigér wikikode]

Nr. 7, 8, 9, 10 og 11 samt nr. 2, 3 og 4 fra 1. division fordeles i to puljer med fire hold i hver. De møder så hinanden én gang hjemme og én gang ude, hvorefter nr. 1 og 2 kvalificerer sig til næste sæsons liga, mens 3'erne mødes i op til tre kampe om den sidste plads i ligaen. Taberen af disse kampe samt nr. 4 i hver pulje må nøjes med 1. division den efterfølgende sæson. Det hold, der slutter på sidstepladsen (dvs. nr. 12) rykker direkte ned i 1. division og erstattes af vinderen af denne.[3] Nummer 7 og 10 i ligaen havner i gruppe 1 sammen med nr. 2 og 4 fra 1. division, mens nr. 8, 9 og 11 Nr. 7 og 8 fra ligaen havner i gruppe 2 sammen med nr. 3 fra 1. division. Nr. 7 og 8 fra ligaen starter kvalifikationsspillet med 2 points, nr. 9 og 10 starter med 1 point, mens de resterende hold indleder kvalifikationen uden points.

Hold i Damehåndboldigaen 2017/18[redigér | redigér wikikode]

Følgende hold deltager i Damehåndboldligaen i 2017/18:

Topscorere[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]