50 eurocent

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

50 eurocent-mønterne er fremstillet af en sammensætning kaldet nordisk guld. De har en diameter på 24,25 mm, en tykkelse på 2,38 mm og en vægt på 7,8 g. Deres rand er groft riflet.

Fællessiden[redigér | rediger kildetekst]

Nuværende nationale sider[redigér | rediger kildetekst]

For øjeblikket (2008), udsteder 18 lande euromønter.

Forhenværende nationale sider[redigér | rediger kildetekst]

Det var ikke meningen at de nationale sider skulle udskiftes før år 2008, ved mindre Monarken oa. som var portrætteret blev udskiftet. Hvilket allerede er sket 2 gange: Pga. Johannes Paul II døde blev der præget en møntserie der repræsenterede den ledige pavestol, hvorefter der blev præget endnu en møntserie da den nye pave blev fundet. Den anden gang var da Monacos fyrste døde, hvilket medførte en ændret møntserie.

Mønter før tilføjelse[redigér | rediger kildetekst]

Ifølge en ny lov skal alle eurolandene skrive deres navn eller forkortelsen af deres navn på alle deres euromønters nationale side. Men landene bestemmer selv, hvornår de vil tilføje denne ændring. Finland var første land til at gøre dette med tilføjelsen af (FI). Her vises billeder af mønterne før denne ændring.

Fremtidige nationale sider[redigér | rediger kildetekst]

Den forudsete optagelse i eurosamarbejdet har fået Estland, Letland, Litauen og Slovakiet til at lave foreløbige udkast til hvordan deres euromønter skal se ud. Det skal bemærkes at designene kan ændre sig inden mønterne bliver præget.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]