ASE

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For gudeslægten indenfor nordisk mytologi, se aser.
ASE
Ase, Folkemødet 2016.jpg
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 59568116 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/59568116 Rediger på Wikidata

ASE, tværfaglig a-kasse for lønmodtagere og selvstændige inden for alle brancher. Oprindeligt var Ase kun for selvstændige. Deraf navnet, som var en fork. for A-kassen for Selvstændige, tidligere Arbejdsløshedskassen for Selvstændige Erhvervsdrivende. A-kassen blev grundlagt i 1976. Ase har ingen binding til religion, politiske partier eller hovedorganisationer. ASE er heller ikke medlem af brancheorganisationen Danske A-kasser.

I 2010 indledte Ase samarbejde med den faglige forening Ase Lønmodtager, som er en arbejdsmarkedsforsikring for lønmodtagere.

I 2013 indledte Ase samarbejde med Foreningen Ase Selvstændig, som er en organisation, der varetager selvstændigt erhvervsdrivendes interesser.

Siden 1977 har Ase været statsanerkendt. A-kassen var oprindeligt forbeholdt selvstændige erhvervsdrivende, men har siden 2002 også været åben for lønmodtagere grundet en lovændring samme år. Ase har omkring 145.000 medlemmer.

Ase har hovedkontor på Frederikskaj i Sydhavnen og har 11 lokalkontorer og 6 samtalesteder. I alt holder Ase møder med medlemmer på 16 forskellige adresser fordelt på hele landet. Ase udgiver medlemsbladet Ase Nyt samt en række digitale medlemsmedier.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]