Adventure Marathon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Adventure Marathon er en serie af maratonløb, som foregår på usædvanlige steder, og hvor smukke omgivelser og en 'eventyrpræget' løbeoplevelse er vigtigere end at opnå en hurtig tid. Adventure Marathon-løbene kan blandt andet foregå på Den Kinesiske Mur, på Grønlands indlandsis, i ruinbyen Petra i Jordan, i 3500 meters højde på det Tibetanske Plateau i Himalaya eller som en safari blandt Sydafrikas kendte Big Five-dyr. Adventure Marathon er arrangeret af Albatros Travel.

En række betinglser skal være opfyldt, for at et maraton kan kaldes et Adventure Marathon. Blandt disse er:

  • Løberuten skal gå gennem enestående omgivelser med særpræget natur eller kultur, og underlaget skal være udfordrende at løbe på som fx klippe, sand, is eller vand.
  • Ruten skal være yderst fysisk krævende, så gennemførselstiden bliver noget højere end i et typisk maratonløb.
  • Ruten skal indeholde mange bratte stigninger og fald eller finde sted i stor højde.

Et Adventure Marathon er sædvanligvis en del af en større rejsepakke og finder sted flere gange årligt forskellige steder i verden.

Der kommer af og til nye løb til serien, som i øjeblikket indeholder fem løb med både maraton-, halvmaraton-, 10 km- og 5 km-distancer:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]