Advokatsamfundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Advokatsamfundet
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
CVR-nummer 53355013Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/53355013Rediger på Wikidata

Advokatsamfundet er en organisation der består af alle ca. 6.000 advokater i Danmark. Alle advokater i Danmark skal ifølge retsplejeloven være medlem af Advokatsamfundet.

Advokatsamfundet fører tilsyn med advokaterne og sikrer, at kunderne bliver behandlet ordentligt. Desuden sikrer Advokatsamfundet advokaternes faglige kvalitet ved at stå for advokaternes grunduddannelse, eksamen og den praktiske prøve i forbindelse med at blive advokat.

Advokatsamfundet har således både forpligtelser i forhold til advokatstanden og samfundet som helhed, men organisationen er ikke en traditionel brancheorganisation. Advokatvirksomhedernes har en (frivillig) brancheorganisation: Danske Advokater.

Advokatsamfundets generalsekretær Torben Jensen, Folkemødet 2016.

I forhold til advokatstanden værner Advokatsamfundet om advokaternes integritet og uafhængighed. Det handler f.eks. om, at advokaternes kunder skal have fuld tillid til advokaten som en fortrolig rådgiver.


Administration[redigér | redigér wikikode]

Advokatsamfundet ledes af en bestyrelse, der kaldes Advokatrådet. Formanden for rådet er Peter Fogh, mens generalsekretær for Advokatsamfundet er Torben Jensen.[1]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Mogens Holm, Milepæle & kilometersten – Et kvart århundrede af Advokatsamfundets historie, Advokatsamfundet, 1998. ISBN 87-90226-06-2

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Billedarkiv". Advokatsamfundet. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]