Airbourne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Airbourne
Airbourne – Elbriot 2014 01.jpg
Airbourne live på Elbriot 2014
Information
Oprindelse Warrnambool, Australien
Genre Hård rock, heavy metal, pub-rock
Aktive år 2003 - nu
Pladeselskab Roadrunner Records, EMI
Medlemmer Joel O'Keeffe
Ryan O'Keeffe
David Roads
Justin Street
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Airbourne er et autralsk rockband fra Warrnambool i Victoria, Australien.


Historie[redigér | redigér wikikode]

Dannelsen[redigér | redigér wikikode]

Bandet blev dannet i 2003 af brødrene Joel og Ryan O'Keeffe. Joel fik sin første guitar som 11-årig, og da Ryan havde samme alder fik han sit første trommesæt[1]. Joel mødte guitaristen Dave Roads, da de begge arbejdede på Hotel Warrnambool. Efter arbejdet jammede de sammen og kom med ideer til sange. Dette førte til, at Dave blev inviteret til at slutte sig til brødrene. Bassisten Justin Street mødte Joel en nat, mens han vaklede hjem efter en fest. Det viste sig at Joels nye ven kunne spille bas, og var interesseret i at spille i et band, der ville flytte til Melbourne. Airbourne var således samlet.

Ready to Rock[redigér | redigér wikikode]

Airbournes EP Ready to Rock udkom i 2004. I begyndelsen af 2005 flyttede bandet til Melbourne, hvor de senere på året fik en fem-albums-kontrakt med Capitol Records, og bandet har siden været opvarmningsband for Mötley Crüe, Motörhead og Rolling Stones. De har desuden spillet på flere festivaler.

Runnin' Wild[redigér | redigér wikikode]

I 2006 flyttede Airbourne til USA for at indspille deres første internationale studiealbum, Runnin' Wild, med produceren Bob Marlette. Albummet blev udgivet i Australien d. 23 juni 2007. Sammen med albummet blev tre singler udgivet: "Runnin' Wild", "Too Much, Too Young, Too Fast" og "Diamond In the Rough". Nogle måneder inden udgivelsen – 19. februar – havde Capitol Records opsagt kontrakten, men albummet blev i Australien udgivet gennem EMI i stedet. I resten af verden stod Roadrunner Records for distributionen.

Den 2. september 2008 bragte MetalSucks et interview med Joel O'Keeffe hvor han kommenterede de mange sammenligninger mellem Airbourne og AC/DC.

Citat I disse dage, vil man, lige meget hvem man er, blive sammenlignet med alle andre, og specielt hvis man er fra Australien og lyder ligesom os. At blive sammenlignet med det bedste rock'n'roll-band, der stadig er på scenen og snart udgiver et nyt album - der findes ikke bedre kompliment[2] Citat
Joel O'Keeffe

No Guts. No Glory.[redigér | redigér wikikode]

I Kerrang! d. 17. januar 2009 afslørede Joel O'Keeffe at bandet var begyndt at lave albummet på Criterion Hotel, den pub hvorpå de spillede deres første koncerter i hjembyen Warrnambool. "Vi får alt vores udstyr sat til og gør klar til australsk pub-rock skrevet på en australsk rock-pub.[3]

Det færdige album, No Guts. No Glory., blev udgivet den 8. marts 2010.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Airbournes hjemmeside
  2. ^ Interview med Joel O'Keeffe
  3. ^ "Airbourne Begin Work On New Album – In a Pub!", Kerrang!, 17/1 2009.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en australsk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.