Aleksandr Macijevski

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Aleksandrs Macijevskis)
Aleksandr Macijevski
Født 16. juni 1975 (48 år), 26. juni 1975 (48 år) Rediger på Wikidata
Riga, Letland Rediger på Wikidata
Højde 177 cm Rediger på Wikidata
Vægt 82 kg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Ishockeyspiller Rediger på Wikidata
Deltog i Vinter-OL 2002 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Aleksandr Macijevski (lettisk: Aleksandrs Macijevskis) (16. juni 1975 i Riga i Lettiske SSR), er en lettisk ishockeyspiller der i sæsonen 2007-08 spillede for AaB Ishockey i Superisligaen. Hans foretrukne position på isen er højre wing. Efter AaB's kvartfinaleexit i 2008 mod Odense blev det offentliggjort at Macijevski ikke ville få forlænget sin kontrakt med AaB. Han kom til dansk ishockey inden sæsonen 1999-2000 hvor han spillede for Aalborg IK. Forinden havde han spillet et par sæsoner i finsk ishockey samt flere sæsoner i russisk ishockey. Efter blot en enkelt sæson i Aalborg, men pga. økonomiske problemer i Aalborg tog han hjem til Letland. Efter et par måneder i den følgende sæson skiftede han til Odense, hvor han var en af holdets bærende spillere i syv sæsoner. Inden sæsonen 2007-08 vendte han tilbage til Aalborg og AaB Ishockey. Han blev i sæsonen 2007-08 den trediemest scorende spiller i grundspillet med 26 mål og 32 assists for i alt 58 points i 45 kampe. Fra sæsonen 2008/2009 spiller Macijevski i SønderjyskE.

Han har deltaget ved VM i ishockey for Letland syv gange, senest ved VM i ishockey 2007 i Moskva, Rusland. En enkelt gang har han deltaget ved de vinterolympiske lege, det var i 2002 i Salt Lake City.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne biografi om en lettisk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi