Alex Quinn (racerkører)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alex Quinn

Alex Quinn - 2017 British F4 Knockhill (Sunday, R4 podium).jpg

Personlig information
Født 29. december 2000 (22 år) Rediger på Wikidata
Truro, Storbritannien Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Racerkører Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Alex Quinns hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Alex Quinn (født 29. december 2000) er en britisk racerkører. Han er den nuværende rookie cup mester i Formula Renault Eurocup.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Karting[redigér | rediger kildetekst]

Født i Truro og baseret i nærheden af Camelford, startede Quinn sin kartingkarriere i 2011. Han konkurrerede i flere mesterskaber, såsom Super 1 National Rotax Mini Max Championship og vandt flere nationale kartingmesterskaber.

Lavere formler[redigér | rediger kildetekst]

I 2016 debuterede Quinn i racerløb i F4 British Championship, hvor han kørte for Fortec Motorsport. Han vandt tre løb og blev kronet som vinder af rookie cup.

Den britiske chauffør fortsatte med at køre i F4 British Championship i 2017 og samarbejdede med Oscar Piastri og Ayrton SimmonsTRS Arden. Chaufføren ville ende med at blive fjerde i klassementet, slå Simmons, men slutte bag Piastri, hvor australieren blev vicemester.

Quinn spillede også en engangsoptræden i BRDC British Formula 3 Championship samme år og scorede en podie på Donington med Lanan Racing.

Britisk GT Mesterskab[redigér | rediger kildetekst]

I 2018 konkurrerede Quinn i seks løb i det Britiske GT Mesterskab i GT4 klassen. Kører for Steller Performance, Quinn scorede ingen point.

Formula Renault Eurocup[redigér | rediger kildetekst]

I starten af 2019 var Quinn ikke i stand til at finde en plads i et mesterskab. Imidlertid fik han midtvejs i sæsonen mulighed for at få sin debut i Formula Renault Eurocup for sit tidligere F4-hold Arden Motorsport. Han kørte i tre weekender og formåede at score et podie ved henholdsvis Nürburgring og Catalunya. Quinn blev nummer 13 i den endelige stilling.

I 2020 erstattede Quinn Jackson Walls, der ikke var i stand til at rejse til Europa på grund af COVID-19-rejsebegrænsninger. Quinn fik pole position for sæsonens første løb, scorede i alt fem podier i løbet af sæsonen og vandt det andet løb på Spa, hvilket hjalp ham til fjerde i førermesterskabet. Han vandt også rookie -titlen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.