Spring til indhold

Alexandre Deschapelles

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alexandre Deschapelles

Alexandre Deschapelles (1780-1847), var en fransk skakspiller, som formodes i en periode efter Philidor at have været verdens stærkeste spiller og derfor er listet som uofficiel verdensmester i skak i perioden 1800-1820. Han dominerede det franske skakmiljø, som udfoldede sig omkring den navnkundige Café de la Régence i Paris.

Han var en farverig person, som var veteran fra Napoleonskrigene, hvor han havde mistet den ene arm på slagmarken. Det forhindrede ham ikke i at være en habil billardspiller med den tilbageværende arm. Han var desuden en kendt bridgespiller, og et Deschapelles coup er stadig kendt af millioner af bridgespillere.

Hans overlegenhed var sådan, at han spillede de fleste af sine partier med skak. Desværre kendes ingen partier af ham, da han var hævet over at nedskrive dem.

Han optrænede sin elev, Louis de la Bourdonnais i skak, og da han ikke længere kunne slå ham, trak han sig tilbage fra skakspillet.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
Foregående: Uofficielle
Verdensmestre i skak
Efterfølgende:
François-André Danican Philidor
1747 – 1795
Louis de la Bourdonnais
~1820 – 1840
SkakSpire
Denne biografi om en skakspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi