Alting og Ulla Vilstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Alting og Ulla Vilstrup er en roman fra 1998 skrevet af Kim Fupz Aakeson udgivet på bogforlaget ABC. Bogen er i 2011 genudgivet på Gyldendal.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Bogens hovedperson er den 19-årige Kriss Henriksen, der er beboer på en psykiatrisk institution. Kriss fremstår i bogen som en naiv person, der har vanskeligt ved at forstå verden omkring sig. Kriss havde som 14-årig før sin indlæggelse købt en film med titlen Hjerterfri. Kriss bliver meget optaget af filmen, og filmens hovedperson Linda, der gennemgår meget efter et brud med sin forlovede. Linda bruger mange ordsprog, så som ”Livet er hvad man gør det til” og ”Hvis man ikke kan tåle lidt modgang, så egner man sig ikke til at leve”. Kriss er meget påvirket af filmen, og lader sig inspirere af Lindas citater og af filmen i øvrigt.

Kriss har en ven på institutionen, Willy. Kriss og Willy sidder for det meste dagen lang og ser Hjerterfri. En dag finder Kriss ud af, at Linda fra filmen rent faktisk lever. Kriss og Willy beslutter sig derfor for at flygte for at finde Linda. De sætter ild til det psykiatriske institution, hvorefter de flygter. Kriss har dog vanskeligt ved at skelne mellem filmens Linda og skuespillerinden Ulla Vilstrup. Kriss finder Ulla Vilstrup og bliver skuffet, da hun er blevet en ældre dame. Ulla ringer derefter til politiet, hvor Kriss igen bliver anbragt på det psykiatriske institution. Da han sidder i politibilen, forstår han nu alt. Ulla Vilstrup har hjulpet ham med at forstå sit liv.

Filmatisering[redigér | redigér wikikode]

Bogen er filmatiseret med titlen Rene Hjerter, der udkom i år 2006 med Anders Matthesen i hovedrollen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Bog Stub
Denne bogartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.