Alting og Ulla Vilstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Alting og Ulla Vilstrup er en roman fra 1998 skrevet af Kim Fupz Aakeson udgivet på bogforlaget ABC. Bogen er i 2011 genudgivet på Gyldendal.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Bogens hovedperson er en en 19-årig ung, unavngiven mand (i filmatiseringen Rene Hjerter en yngre mand kaldet Kriss) der er beboer på en psykiatrisk institution. Hovedpersonen fremstår i bogen som en naiv person, der har vanskeligt ved at forstå verden omkring sig. Han havde som 14-årig før sin indlæggelse købt en film med titlen Hjerterfri. Hovedpersonen bliver meget optaget af filmen, og filmens hovedperson Linda, der gennemgår meget efter et brud med sin forlovede. Linda bruger mange ordsprog, så som ”Livet er hvad man gør det til” og ”Hvis man ikke kan tåle lidt modgang, så egner man sig ikke til at leve”. Hovedpersonen er meget påvirket af filmen, og lader sig inspirere af Lindas citater og af filmen i øvrigt.

Hovedpersonen har en ven på institutionen, Willy. De to sidder for det meste dagen lang og ser Hjerterfri. En dag finder hovedpersonen ud af, at Linda fra filmen rent faktisk lever. Han og Willy beslutter sig derfor for at flygte for at finde Linda. De sætter ild til det psykiatriske institution, hvorefter de flygter. Hovedpersonen har dog vanskeligt ved at skelne mellem filmens Linda og skuespillerinden Ulla Vilstrup. Da han finder Ulla Vilstrup bliver han i første omgang skuffet, da hun er blevet en ældre dame. De sætter sig sammen for at se "Hjerterfri", men Ulla Vilstrup tilkalder politiet. Da politiet ankommer, lader de Ulla og hovedpersonen se filmen færdig.

Filmatisering[redigér | redigér wikikode]

Bogen er filmatiseret med titlen Rene Hjerter, der udkom i år 2006 med Anders Matthesen i hovedrollen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


BogStub
Denne bogartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.