Anders Thanning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Anders Thanning (født 4. februar 1951 i Greve) er en dansk civilingeniør og tidligere teknisk direktør i Hvidovre Kommune.[1] Anders Thanning har arbejdet som embedsmand i stat, amt og kommuner. Arbejder nu som udviklingschef i Kuben Management A/S.

Anders Thanning er søn af overlærer Jens Kristian Jensen og viceskoleinspektør Inga Margrethe Jensen, født Thanning. Han er bror til indehaver af Forensic Medical Consulting of New York, cand.med. Lone Thanning og til sognepræst (kbf) i Valby Søndre Sogn, cand.theol. Karin Thanning Christensen.

Anders Thanning blev i 1970 student fra Roskilde Katedralskole og blev i 1975 cand.polyt. fra Danmarks Tekniske Universitet. Han er optaget og biograferet i Kraks Blå Bog fra og med 1995-udgaven.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Anders Thanning har i en årrække været topleder i den kommunale sektor indenfor teknik- og miljøområdet, hvor han har stået i spidsen for strategi-, udviklings- og forandringsprocesser. Ligeledes har han haft et stort myndighedsansvar, driftsansvar og gennemført en lang række betydelige bygge- og anlægsopgaver. Efterfølgende var Anders Thanning chefkonsulent i Gate 21, som arbejder med at udvikle og gennemføre projekter til understøttelse af kommunernes indsats for grøn omstilling og erhvervslivets muligheder for grøn vækst. Siden 2016 har Anders Thanning været udviklingschef i bygherrerådgivningsvirksomheden Kuben Management A/S.

Sideløbende med sine ansættelsesforhold har Anders Thanning været aktivt involveret i bestyrelsesarbejde og bestridt tillidshverv - særligt i store fælleskommunale selskaber i hovedstadsområdet, i Ingeniørforeningen i Danmark, IDA samt i KTC - Kommunalteknisk Chefforening.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Efter afslutningen af civilingeniøruddannelsen i 1975 blev Anders Thanning ansat som arbejdspladsingeniør ved entreprenørvirksomheden GeoByg A/S og deltog i anlæggelsen af Køge Bugt Banen gennem Greve Kommune. I 1975-1976 deltog han som konsulent i forbindelse med Vejdirektoratets vejregelarbejde (kapacitetsforhold i vejkryds i åbent land). Ansættelsen som amtsvejingeniør ved Roskilde Amtskommune kom i 1976 og her arbejde han både med planlægning og anlæg af hovedlandeveje og landeveje. Denne stilling førte i 1984 til ansættelse som sektionsingeniør i Vejdirektoratets planlægningsområde/planlægningsafdeling, hvor han særligt  varetog planlægning af den aktuelle udbygning af hovedlandevejsnettet i samarbejde med amtsråd, byråd og kommunalbestyrelser.

I 1985 blev Thanning som 35-årig stadsingeniør/forvaltningschef og bygningsinspektør i Ringsted Kommune og havde her ansvaret for hele teknik- og miljøområdet, som var samlet i Teknisk Forvaltning. Efter fem år her blev han i 1990 planlægningschef i developervirksomheden I. Borggren A/S med ansvar for planlægning, projektering og myndighedsbehandling af erhvervsbyggerier i ind- og udland. I perioden 1992-1994 var Thanning tilbage i Vejdirektoratet. Først i det centrale sekretariat og staben med ansvar for professionalisering af Vejdirektoratets Indtægtsdækkede Virksomhed (IV) i Danmark og derefter i Trafikdivisionen med ansvar for ledelsessekretariatet.

I 1994 blev Thanning teknisk direktør og medlem af direktionen i Hvidovre Kommune med et strategisk tværgående medansvar for kommunens virke, udvikling og omdømme samt ansvar for ledelsen af Teknisk Forvaltning, som omfattede hele teknik- og miljøområdet, herunder beredskabet (var 2011-14 også beredsskabschef). Var medlem af embedsmandudvalgene for de store fælleskommunale selskaber i hovedstadsområdet.

Efter over 20 år i denne stilling blev han i 2014 chefkonsulent i Gate 21, som er et partnerskab mellem kommuner, regioner, virksomheder og vidensinstitutioner med det mål at accelerere den grønne omstilling. Varetog her særligt relationerne til kommunerne. I 2016 blev Thanning udviklingschef i bygherrerådgivningsvirksomheden Kuben Management A/S, hvor han er medlem af ledelsen og varetager relationer til kunderne i den offentlige sektor.       

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Anders Thanning har været gift, og har 3 børn.

Bestyrelsesarbejde[redigér | rediger kildetekst]

Anders Thanning har deltaget i bestyrelsesarbejde i Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, hvor han blandt andet har været medlem af repræsentantskabet, hovedbestyrelsen og forretningsudvalget samt medlem af bestyrelsen for blandt andre Ingeniørforeningens Mødecenter A/S og Ingeniørhuset Holding A/S. Har desuden været medlem af bestyrelsen for Dansk Amtvejingeniørforening, AVF, medlem af bestyrelsen for Dansk Vejtidsskrift ApS (nu Trafik & Veje/Foreningen Trafik & Veje) samt medlem af bestyrelsen for KTC - Kommunalteknisk Chefforening, hvor han også var næstformand i en periode.

Tillidsposter[redigér | rediger kildetekst]

Anders Thanning har deltaget i Nordisk Vejteknisk Forbunds (nu Nordisk Vejforum), NVF´s udvalgsarbejde og været medlem af Nordisk Vejforums, NVF´s Danske Styrelse. Han har været medlem af Det Permanente Udvalg vedrørende Frivillige Kontrolordninger under Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, medlem af Teknikerkontaktudvalget, TKU under KL - Kommunernes Landsforening samt medlem af Væksthus for Ledelse under KL - Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen i Danmark (nu Danske Regioner) og KTO -Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Thanning har endvidere været delegeret til møder i The Board of International Federation of Municipal Engineering, IFME samt været medlem af repræsentantskabet for Akademikernes Centralorganisation, AC (nu Akademikerne, AC) og medlem af Vejdirektoratets Vejprisjury. Endelig har Thanning være medlem af Teknisk Komité under Hvidovre Kommunes venskabsbysamarbejde med Sollentuna i Sverige, Tuusula i Finland, Oppegård i Norge samt medlem af embedsmandsudvalgene for Fælleskommunal Levnedsmiddelkontrol, Københavns Amt Vest I/S, I/S Amagerforbrænding, AF (nu I/S Amager Ressourcecenter, ARC), Lynettefællesskabet I/S (nu BIOFOS A/S), Spildevandscenter Avedøre I/S (nu BIOFOS A/S).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Anders Thanning, Altinget.dk, hentet 30. januar 2020