Andreas Odbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Andreas Odbjerg (født 5. december 1987 i Odense[1]) er en dansk sanger og sangskriver. Han har skrevet sange med/for blandt andet Malte Ebert, Lord Siva/Vera og Ankerstjerne. Heriblandt nummeret “Paris” som er dobbelt platin certificeret og toppede som nummer #1 på den danske singlehitliste. I 2020 modtog han og de andre sangskrivere og producere bag “Paris“ Carl Prisen for “årets mest spillede sang”. I 2018 udkom hans første single i eget navn “Icemoneyassbitch”. Senere kom sange som “Annet Linnet” og “Dét helt okay“. I 2019 udkom singlen “Føler mig selv 100”. Singlen var den første single fra EP Lance Armstrong udgivet 2. oktober 2020.[2] Blandt faste samarbejdspartnere bør nævnes Daniel Thorup for lyrik på bl.a “Gazeller” og “Føler mig selv 100”. Pitchshifters (Mads Møller og Thor Nørgård) for produktionerne på 90 % af “Lance Armstrong”.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Andreas Odbjerg deltog i de indledende runder af talentshowet X Factor 2009, men kom ikke til liveshowene.[3] Han prøvede igen i showet The Voice i 2012 hvor han endte som nummer to i finalen.[3] Derefter fik han en pladekontrakt og begyndte på sangskriverlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium.[3] Sammen med Moses Fiellau dannede han duoen Moses: "Andreas". De har udgivet 3 EP'er og i 2017 blev deres nummer "Gazeller" et radiohit.[3] Han startede i 2018 med soloudgivelser.[4] I 2020 fik hans single "Føler mig selv 100" en topplacering som nr. 39 på den danske singlehitliste.[5] ligeledes opnåede sangen en topplacering på den danske airplay chart som nummer 3. Nummeret “penge ind, penge ud” fra “Lance Armstrong” var P3’s uundgåelige, ligesom “Gazeller” og “Paris” også var det umiddelbart efter de blev udgivet.

Sange som sangskriver[redigér | redigér wikikode]

Andreas Odbjerg har skrevet sange til/med bl.a. Malte Ebert, Kongsted, Ankerstjerne, Patrick Dorgan,[4] Lord Siva, Vera, Chris Burton, Gulddreng, Ericka Jane og Drew.[6]

Referencer[redigér | redigér wikikode]