Arkitektskolen Aarhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arkitektskolen Aarhus
Arkitektskolen i Aarhus.jpg
Hovedsædet for Arkitektskolen Aarhus ved Nørreport.
Generelle informationer
Type Statslig administrativ enhed Rediger på Wikidata
Sted Aarhus, Danmark
Grundlagt 1965 Rediger på Wikidata
Indviet 26. november 1965; 54 år siden (1965-11-26)
Rektor Torben Nielsen
Elever ca. 800 (2017)
Ansatte ca. 150 (2017)
Eksterne henvisninger
www.aarch.dk
CVR-nummer 27120717 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Arkitektskolen Aarhus er beliggende ved Nørreport i Aarhus.

Skolen er sammen med Kunstakademiets Arkitektskole i København ene om at uddanne arkitekter i Danmark.

Arkitektskolen Aarhus blev grundlagt i 1965 og har siden uddannet ca. 5.000 kandidater. Den har i dag ca. 150 ansatte og 800 studerende, heraf 175 internationale. Skolen hører under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Undervisningen[redigér | redigér wikikode]

Undervisningen bygger på problemorienteret projektarbejde, som afspejler arkitektfagets praksis og det omgivende samfund. Uanset skala vægtes arkitektens traditionelle kernekompetencer: design og formgivning som proces, en kunstnerisk tilgang til opgaven og evnen til at arbejde rumligt og visuelt.

I mange studieopgaver arbejder de studerende i storskala-modeller. Skolen råder derfor over en række værkstedsfaciliteter, herunder et robot lab. Disse udvides for tiden betydeligt med det formål at kunne tilbyde de samme faciliteter som førende arkitektskoler internationalt. Derudover har skolen et stort fagbibliotek.

Faglige platforme[redigér | redigér wikikode]

Tre Research Labs danner grundlag for både forskning og undervisning. Samtidig er skolen involveret i en række internationale samarbejder, som har udmøntet sig i bl.a. udvekslingsprogrammer og fælles forsknings- og undervisningsforløb. Blandt andet med kinesiske og australske vidensinstitutioner. Desuden har skolen et tæt samarbejde med de mange arkitektvirksomheder i Aarhus, og netop dette samarbejde er af Erhvervsministeriet blevet fremhævet som et efterfølgelsesværdigt eksempel på et frugtbart samspil mellem en vidensinstitution og erhvervsliv – benævnt Arkitekturklyngen[1].

Uddannelser og fokusområder[redigér | redigér wikikode]

Ud over undervisning på bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau udbyder Arkitektskolen Aarhus også efter-og videreuddannelse på forskellige niveauer, herunder masteruddannelser.

Fokusområder: Arkitektur, Design, Urbanisme, Bosætning, Transformation, Tektonik, Digital Design, Bæredygtighed

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]