Arne Bertelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Arne Berthelsen)
Arne Bertelsen
Født 1. juli 1911 Rediger på Wikidata
Odense, Danmark Rediger på Wikidata
Død 7. oktober 1992 (81 år) Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Musiklærer, organist Rediger på Wikidata
Instrumenter
Orgel, klaver Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Arne Bertelsen (1. juli 1911 i Odense7. oktober 1992) var en dansk organist og pianist. Han var regnet for én af dansk korsangs store pionerer.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

I 1932 stiftede Arne Bertelsen Odense Motetkor og var korets dirigent til 1944. Han var samtidig organist og kantor ved Fredens Kirke i Odense, indtil han i 1944 flyttede til København, ansat som organist ved Messiaskirken i Charlottenlund. I 1944 stiftede han Københavns Kammerkor og fungerede som leder af koret i over 40 år. I 1956 stiftede han Messiaskirkens Kor, som i 1957 omdannedes til Messiaskirkens Ungdomskor (MUK), hvilket senere skiftede navn til Messiaskirkens Koncertkor (MKK). Fra 1970 til 1992 underviste Arne Bertelsen på Ordrup Privatskole, i Gentofte Kommune nord for København.

I 1962 indspillede Bertelsen en gramofonsingle med Katy Bødtger. A-side: "Dejlig er den himmel blå" af N.F.S. Grundtvig. Arne Bertelsen (orgel). B-side: "Julen har englelyd" af A.P. Berggreen – N.F.S. Grundtvig.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om musikeren Arne Bertelsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.