Arno

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arno gennemløber Firenze
Arnos løb

Arno er en flod i landskabet Toscana, som ligger i Italien. Den udspringer ved bjerget Falterona (nær Arezzo), passerer Firenze, hvor den bl.a. løber under den berømte bro Ponte Vecchio, for til sidst at munde ud i det tyrrhenske hav ved Pisa. Arno er regionens længste flod med 241 km længde.

Som det er tilfældet med mange vandløb i Middelhavsområdet, kan Arno have meget forskellig vandføring: Fra en voldsomt brusende, bredfyldt smeltevandsflod i det tidlige forår til en stille rislende bæk på bunden af flodlejet i sensommeren. Disse udsving har ofte ført til oversvømmelser, jordskred og sammenstyrtninger, men nyanlagte dæmninger højere op ad flodløbet har udjævnet vandføringen, sådan at florentinerne kan leve mere trygt langs deres flod.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Italiensk geografiSpire
Denne artikel om italiensk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 43°40′50″N 10°16′36″Ø / 43.68061°N 10.276623°Ø / 43.68061; 10.276623