Arriettys hemmelige verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Arrietty)
Gå til: navigation, søg
Arriettys hemmelige verden
Originaltitel 借りぐらしのアリエッティ
Dansk titel Arriettys hemmelige verden
Instrueret af Hiromasa Yonebayashi
Produceret af Toshio Suzuki og Hayao Miyazaki
Manuskript af Hayao Miyazaki og Keiko Niwa
Medvirkende Mirai Shida, Ryūnosuke Kamiki, Tatsuya Fujiwara, Saoirse Ronan, Bridgit Mendler, Tom Holland, David Henrie, Shinobu Ōtake, Olivia Colman, Amy Poehler, Keiko Takeshita, Phyllida Law, Luke Allen-Gale, Moisés Arias, Tomokazu Miura, Mark StrongWill Arnett, Kirin Kiki, Geraldine McEwan og Carol Burnett
Fotografering Atsushi Okui
Land Japan
Sprog japansk
Efterfulgte Ponyo on the Cliff by the Sea
Fortsættes i From Up on Poppy Hill
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

Arriettys hemmelige verden (originaltitel: 借りぐらしのアリエッティ, Kari-gurashi no Arietti, engelsk: The Borrower Arrietty, i USA The Secret World of Arrietty) er navnet på en japansk film fra 2010, der handler om den lille pige Arrietty og en dreng ved navn Sho.

Arrietty er et lille væsen der ligner mennesket på en prik, bare meget mindre. Sho er et normalt menneske, dog har de det til fælles at de begge er børn. Arrietty lever i et hus under Sho's hus. Der bor hun sammen med sin mor og far. Sho bor ikke i huset ovenpå men er i huset på besøg hos sin mormor da han er syg og har brug for ro. Men der er fare på færde og ikke alt går som det skal.

Filmen er instrueret af Hiromasa Yonebayashi, produceret af Toshio Suzuki og manuskriptet er skrevet af Hayao Miyazaki. Historien bygger på Mary Nortons verdenskendte bøger om Lånerne.