Atos

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Atos
Atos Origin 2011 logo.svg
Atos Headquarters.JPG
Virksomhedsinformation
Selskabsform Societas Europaea Rediger på Wikidata
Brancher IT service management, it-konsulentvirksomhed Rediger på Wikidata
Grundlagt 2000 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Bezons, Frankrig Rediger på Wikidata
Regnskab
Omsætning 13.000.000.000 € Rediger på Wikidata
Organisation
Antal ansatte
120.000 Rediger på Wikidata
Datterselskaber Bull
Atos (Spain)
Atos (Tyskland)
Atos (USA) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates fr/323623603 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Atos er en international IT-virksomhed med hovedsæde i Bezons, Frankrig, som er noteret på NYSE Euronext Paris Market [1]. Virksomheden arbejder inden for IT-rådgivning og -services, og forestår blandt andet udliciterede offentlige tjenester i en række forskellige lande. Ud over at levere teknologitjenester og betalingsservices gennem datterselskabet Worldline, tilbyder Atos IT-services inden for Consulting & Technology Services samt Systems Integration, Managed Services & BPO. Atos opererer under varemærkerne Atos, Atos Consulting & Technology Services, Worldline og Atos WorldGrid [2].

Atos er i centrum for kontroverser i Storbritannien med regeringen, efter at den rejste bekymringer om kvaliteten af Atos arbejde.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Atos er i øjeblikket nummer 8 på verdensmarkedet inden for IT-tjenesteydelser og nummer 2 på det europæiske marked efter IBM [3]. Virksomheden beskæftiger cirka 77.000 mennesker i 48 lande, hvoraf hovedparten er i Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien, Storbritannien, Indien og Marokko.

Selskabet blev dannet i 1997 gennem en fusion af to franske IT-virksomheder og blev i 2000 omdannet til Atos Origin. Efterfølgende opkøbte Atos KPMG Consulting i 2002 samt SchlumbergerSema i 2004.

I 2010 annoncerede Atos Origin et opkøb af Siemens IT Solutions and Services og afsluttede overtagelsen i juli 2011. Efterfølgende skiftede firmaet navnet tilbage til Atos igen [4].

I 1996 blev Origin BV oprettet efter en fusion af det hollandske selskab BSO og Philips C&P (Kommunikation & Proces-afdelingen), mens Atos et år senere blev oprettet efter en fusion af de franske virksomheder Axime og Sligos [5].

Atos Origin solgte i 2001 sine nordiske aktiviteter til WM-data. I 2002 gjorde Atos et stort opkøb ved at købe KPMG Consulting i Storbritannien og Holland. I 2004 overtog Atos SchlumbergerSema og overtog infrastrukturen i ITELLIUM, et datterselskab af KarstadtQuelle [6].

Samtidig oprettede firmaet et nyt datterselskab, Atos Worldline, og omdøbte sine rådgivningsaktiviteter til Atos Consulting. Atos Origin Australien, der stammer fra Philips, blev ligeledes solgt til Fujitsu i år 2004. I 2005 solgte Atos Origin sine aktiviteter i norden til WM-data, mens de i 2006 solgte aktiviteter i Mellemøsten til lokale aktører.

I august 2010 opkøbte Atos Origin det indiske betalingsselskab Venture Infotek. I december 2010 erhvervede Atos Origin ligeledes et datterselskab af Siemens for 850 millioner euro [7]. Som en del af transaktionen tog Siemens en 15 pct. ejerandel i det udvidede Atos.

Atos Origin lavede en navneændring i juli 2011 efter at have afsluttet sin erhvervelse af Siemens enheden, og de fjernede dermed ’Origin’ [8].

I november 2011 dannede Atos og softwareudbyderen UFIDA International Holdings et joint venture kaldet Yunano. Atos er i besiddelse af 70 pct. af forretningen, mens UFIDA holder de resterende 30 pct. Det nye joint venture har sit hovedkvarter i Bezons, i nærheden af Paris, Frankrig [9]. I 2012 annoncerede Atos oprettelsen af et nyt selskab kaldet Canopy [10]. Den administrerende direktør er Jacques Pommeraud.

I 2011 introducerede Atos deres e-mail initiativ kaldet Zero Email [11], som går imod e-mail som en form for intern kommunikation, undtagen til brug med kunder. Som en del af dette initiativ overtog Atos det franske software firma blueKiwi i begyndelsen af 2012 og udrullede deres ZEN social networking software på tværs af organisationen [12].

Atos i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Atos er ligeledes aktiv i Danmark, hvor de tilbyder løsninger inden for blandt andet IT-industrien. Senest har Atos vist interesse inden for sygesikringsløsninger til regioner og kommuner [13] og konsulentaftaler [14].

Eksport Kredit Fonden (EKF) oplyste i slutningen af 2012, at Atos var valgt som udbyder på en aftale om drift, support og vedligehold af EKF’s IT-platform med e-mail og grænseflader til EKF’s øvrige forretningssystemer samt eksterne grænseflader [15].

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.